ODLAZAK NA JEDNU VIŠU RAZINU

FFC 39: Devet sjajnih borbi za do sada najveći spektakl u Fight Domeu

Final Fight Championship objavio je program svog 39. eventa, svakako najvećeg otkako su svoja događanja preselili u Fight Dome. Publika će u četvrtak 11. srpnja moći pratiti čak devet borbi u tri različita borilačka sporta.
FFC 39

Program će predvoditi MMA borba teške kategorije između Jamellea Jonesa i Jordana Powella. Jones je borac koji se u travnju ove godine vratio nakon dvogodišnje pauze. Na nju je otišao nakon nastupa na "Dana White's Contender Seriesu", tijekom kojeg nije uspio izboriti mjesto u UFC-u. Godinu dana ranije to je pokušao i kroz Ultimate Fighter, no također bez uspjeha. Preko FFC-a tražit će svoju treću šansu za mjesto u elitnoj promociji. Borac kojeg za to mora savladati je Jordan Powell, doveden iz vrlo jake LFA promocije. Prema Tapologyu, radi se o Top 15 borcu američkog zapada.

Kvalitetom i potencijalom možda i najjača borba je sunaslovna. Održava se u srednjoj kategoriji i donosi duel Gabriela Barbose Checca (12-4) i Angela De Ande (18-6). Checco se istaknuo svojim rezultatima u RFA i LFA promociji, dok je De Anda izgradio svoje ime kroz GKA i Tachi Palace. Posljednji nastup imao je na Contender Seriesu, no nije izborio ugovor s UFC-om pa će to pokušati napraviti što impresivnijom predstavom u Fight Domeu.

Alan Scheinson i Wallace Lopes odradit će kickboxing meč velter kategorije, dok će publika imati priliku vidjeti jedan jako zanimljiv boksački duel poluteškaša. Robin Safar (8-0) veliki je švedski potencijal kojem će ovo biti američki debi, a pokušat će mu ga upropastiti Shawndell Winters (11-2), iskusni američki boksač. U boksu će publika pratiti još jedan meč. Daquan Pak'e Mays (2-0) veliki je talent iz Ohija kojeg u FFC ringu čeka Jose Ceja.

Od ostatka vrijedi spomenuti poluteškaša Daniela Jollyja, kojeg smo već imali priliku gledati u FFC-u, a ambicija mu je tamo se vratiti. Alex Polizzi neporaženi je borac koji će preko njega tražiti svoju priliku. Lou Radecki i Justin Vazquez dva su mlada talenta perolake kategorije, jednako kao Justin Osborne i Josh Shaw. Preostala borba za spomenuti je duel bantam kategorije između Jerryja Shapira i Josha Wrighta. Obojica su u dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri upisala po četiri pobjede i dva poraza.

FFC 39 - Program

Jamelle Jones vs. Jordan Powell (MMA teška)
Gabriel Barbosa Checco vs. Angel De Anda (MMA srednja)
Alan Scheinson vs. Wallace Lopes (Kickboxing velter)
Robin Safar vs. Shawndell Winters (Boks, -81.5 kg)
Daniel Jolly vs. Alex Polizzi (MMA poluteška)
Lou Radecki vs. Justin Vasquez (MMA perolaka)
Daquan Pak'e Mays vs. Jose Ceja (Boks, -61.5 kg)
Jerry Shapiro vs. Josh Wright (MMA bantam)
Justin Osborn vs. Josh Shaw (MMA laka)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:43