11 BORBI, DVIJE ZA FFC TITULU

FFC 40 popis borbi: Jesenska sezona u Fight Domeu već za osam dana otvara se spektaklom

Final Fight Championship jesensku sezonu u Fight Domeu započinje svojom ukupno 40. priredbom, a ona na svom programu sadrži čak 11 borbi, uvjerljivo najviše otkako se Fight Dome otvorio. Osam ih je po MMA pravilima, dvije su kickboxing mečevi, dok će jedan meč odraditi boksači. Među 11 borbi, dvije kao svoj ulog imaju FFC titulu.
Ben Egli
 FFC/Youtube

Final Fight Championship već u svom prvom jesenskom eventu puca visoko. Nakon što je publika u Fight Domeu do sada većinom mogla pratiti između pet i sedam borbi u jednoj večeri, 5. rujna za njih se sprema čak 11 kvalitetnih dvoboja, a na programu se većinom nalaze veliki MMA potencijali koji su odabrali FFC kao svoju platformu za uzlet prema najvećim svjetskim promocijama.

40. priredbu predvodit će jedan od najboljih svjetskih boraca izvan najvećih promocija i trenutno vjerojatno najveća američka FFC zvijezda, Ben Egli. Ovaj fenomenalni grappler branit će pojas velter kategorije, a pokušat će mu ga oduzeti još jedan veliki potencijal. Radi se o Marku Lemmingeru, 26-godišnjem borcu omjera 9-1, koji je svoju posljednju borbu odradio u poznatoj LFA promociji. No, sad je odabrao FFC vjerujući kako mu pojas ove promocije može donijeti više nego novi nastup u promociji koja inače služi kao posljednji filter pred UFC ili barem "Contender Series". Što je također vrlo zanimljivo, pogled na njegove dosadašnje protivnike jasno daje do znanja kako od početka nije išao lakšim putem.

Druga najvažnija borba MMA programa donosi povratak u FFC kavez za Davida Jordana kojem će se suprotstaviti bivši prvak Alaska FC promocije, Jarel Askew. FFC s ponosom predstavlja i novi MMA nastup Maxa Rohskopfa. Bivši uspješni sveučilišni hrvač danas je borac oko kojeg se FFC odlučio posebno brinuti i stvoriti od njega zvijezdu. Njegov novi protivnik u Fight Domeu bit će Will Morris, također jedan vrlo talentiran borac. Na popisu borbi sjajno izgleda ime bivšeg člana UFC-a, Daniela Jollyja, kao i Keonija Diggsa, neporaženog borca koji je također u prošlosti nastupao u Legacy Fighting Alliance (LFA).

Što se tiče kickboxinga, tamo ćemo vidjeti obranu titule prvaka srednje kategorije. Njen trenutni vlasnik je Mykyta Chub, a borac koji će ju pokušati oduzeti je Darren Ansetogi. Nakon neuspješnog napada na titulu teške kategorije, u FFC ring se vraća i Jhonata Diniz. Ovaj sjajni borac pokušat će novu priliku za napasti pojas Mladena Brestovca izboriti preko Wellingtona Vege iz Brazile. Tu je i jedan boksački dvoboj teške kategorije. Za sada se zna kako će svoj drugi profesionalni meč odraditi polufinalist posljednjih igara Commonwealtha, Patrick Mailata. Njegov protivnik uskoro bi trebao biti poznat.

FFC 40 - Popis borbi

MMA:

Roberto Neves (10-4) vs. Jason Witt (15-5)
Keoni Diggs (6-0) vs. Bryan Nuro (8-3)
Daniel Jolly (6-4) vs. Alex Polizzi (4-0)
Jordan Leavitt (3-0) vs. Jeremiah Sierra (3-1)
Jamil Ibragimov (2-0) vs. Jeff Roman (5-4-1)
Max Rohskopf (3-0) vs. Will Morris (4-1)
David Jordan (7-4) vs. Jarel Askew (11-5)
Ben Egli (12-2) vs. Mark Lemminger (9-1) - za titulu velter kategorije

Kickboxing:

Jhonata Diniz vs. Darren Ansotegi
Mykyta Chub vs. Wellington Vega

Boks:

Patrick Mailata vs. TBA (traži se protivnik)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:30