RAZGOVOR S LEGENDARNIM STITCHEM

FFC 'cutman' Stitch Duran: 'Borci su gladijatori, ali su duboko u sebi samo djeca'

Nakon što je dugo godina bio zaštitni znak UFC-a i velikih boks mečeva, Jacob "Stitch" Duran danas je posvećen FFC-u, gdje se brine o bandažama i ozljedama boraca koji nastupaju u "Fight Domeu". Uvijek pristupačni Stitch upravo je tamo porazgovarao s našim kolegom Tvrtkom Puljićem.
Jacob Stitch Duran (SFSMartialarts Instagram)

S njim su se svi željeli slikati. I cure i dame, i opasni frajeri pa i novinari. On je Stitch, pravim imenom Jacob Duran, Meksikanac je porijeklom, a živi već 23 godine u Las Vegasu. Čovjek je to koji je bio u kutevima velikih zvijezda borilačkog sporta, a glumio je sebe i u nekoliko filmova, kaže šest, između ostalih u Rockyju i Creedu. On je Stitch, čuveni 'cutman', čovjek zadužen za posjekotine u ringu. Za šivanje arkada, mazanje čudotvornim kremama, itd...

"Radio sam sa stotinama prvaka, ne znam točan broj, puno je iza mene borbi za naslov", rekao je Stitch, nakon čega je upitan zašto baš on: "Zbog moje izvedbe, tehnike, psihologije, borci mi jednostavno vjeruju. Kad se Vladimir Kličko borio s Joshoum, rekao sam da ću se brinuti o njemu kao da mi je sin, jer morao sam ući u njegovu glavu. I ovim mlađima ja zamotam bandaže, dajem im to samopouzdanje, jer oni su gladijatori, ali duboko u sebi su djeca. Znaju oni da ću se ja brinuti o njima."

Upitan je nakon toga tko su njegovi najveći klijenti, na što se prvo sjetio boksača: "Braća Kličko, Andre Ward."

Tražila su se ipak imena nekih MMA boraca, a tu je naveo ona koja posebno zanimljivo zvuče.

"Kako da ne, radio sam s Cro Copom pa Fedorom", naveo iz je Duran, prije nego je zatražen da kaže nešto više o Mirku Filipoviću i tome kakav je dojam ostavio na njega:

"Išao sam u Japan na Pride, a Mirko je bio jako poseban. Odsjedao bi u drugom hotelu u odnosu na ostale, no kada je dospio u UFC tražio je da mu bandžiram šake. Pamtim njegovu zadnju borbu u UFC-u i rekao mi je, 'Stitch ovo je moja zadnja borba, želim da mi omotaš šake'. Mi smo dobri prijatelji. Rekao mi je kad smo se zadnji puta čuli da će sada putovati svijetom, jer jedino što je do tada radio bilo je na relaciji aerodrom - dvorana - hotel - aerodrom."

Stitch je prije nego li je postao slavni cutman radio za jednu duhansku korporaciju, imao je i svoju školu kickboxinga, pa je tu izučio i kako biti cutman. Ipak, on je i slavna glumačka persona.

"Imam iza sebe šest snimljenih filmova. Jedan i s Antoniom Banderasom i Woddyjem Harrelsonom. Snimao sam Ocean's 11, pa Lewis - Kličko, jer sam radio s Kličkom 12 godina, pa Rockyja, zadnju borbu. Snimao sam i Creed 2, a pozvan sam da budem i u Creedu 3, koji će se snimati 2020. godine", pohvalio se.

I kako se snalazi dok glumi?

"Ja ne glumim, ja igram sebe. To je čast", odgovorio je, na što je naš kolega rekao kako je malo takvih.

"Nema takvih, znate li vi nekog?", upitao je na kraju uvijek simpatični Duran.

Pa našlo bi se, ali zašto cutmanu kvariti večer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:53