K1 i Boks

Trilogija je gotova! Tyson Fury nokautirao Deontayja Wildera u 11. rundi borbe

Tyson Fury vs. Deontay Wilder
 ROBYN BECK Afp
‘‘Gypsy King‘‘ potvrdio je još jednom kako je ipak bolji boksač od Deontayja Wildera

Sjajnoj borbi svjedočila je publika u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Tyson Fury u trećem međusobnom meču protiv Deontayja Wildera obranio je svoj WBC pojas teške kategorije nokautom u 11. rundi borbe. Imao je Wilder svojih trenutaka, naročito u četvrtoj rundi kada je dvaput slao Furyja na pod.

''Gypsy King'' nakon loše četvrte runde uspio se konsolidirati i u potpunosti je kontrolirao ostatak meča. Ulaskom u drugu polovicu borbe, Wilder je djelovao sve umorniji i umorniji, a Fury je dodavao gas. Tri puta Wilder je završavao na podu tokom ovog meča, a tokom jedanaeste runde, Fury dolazi do nove pobjede nokautom i ostaje neporažen i u svom 32. profesionalnom meču.

Početkom borbe, točnije prvih nekoliko rundi, ''Bronze Bomber'' pokušao je djelovati tehnički bolje nego u svojim prijašnjim mečevima. Radio je Wilder direktima u tijelo i dobro se kretao. Tyson Fury u prvu rundu ušao je nešto rezerviranije, međutim, njegova desnica često je pronalazila metu, a prednji direkt radio je sve bolje kako je borba odmicala.

40-ak sekundi prije kraja treće runde gledali smo prvo veće uzbuđenje. Naime, ''Gypsy King'' tada je prvi puta poslao Wildera na pod serijom od nekoliko pogođenih udaraca. Sudac je izbrojao do osam prije nego je Deontay bio spreman za nastaviti. Iako se činilo kako Tyson Fury već u toj rundi preuzima apsolutnu kontrolu, četvrta runda donosi nešto posve drugo.

Deontay Wilder oporavio se između rundi, a iako je Fury namirisao krv na temelju prošle runde, nije Amerikanac bio taj koji je naišao na velike probleme tokom četvrte runde ovog meča. Naime, čak dvaput Fury je završio na podu. Prvi puta WIlder je pogodio desnim direktom, a nakon što se Britanac pridigao, Wilder je svim silama krenuo po finiš. Brojalo se Tysonu Furyju još jednom, no ''Gypsy King'' preživio je do kraja runde.

image
Deontay Wilder vs. Tyson Fury
ROBYN BECK Afp

Publika u T-Mobile Areni svjedočila je dvama dijametralno suprotnim rundama, a nametalo se pitanje što će se dogoditi u nastavku meča. Međutim, dojam je kako se Wilder poprilično potrošio pokušavajući završiti Furyja i sve do kraja borbe gledali smo dominaciju ''Gypsy Kinga''. Tyson Fury ubacio je u višu brzinu, njegove kombinacije postajale su sve raznovrsnije, a izuzetno dobar posao radio je skraćivanjem distance i s puno klinčeva kojima je umarao Wildera.

image
Deontay Wilder vs. Tyson Fury
ROBYN BECK Afp

Sudac je imao puno posla razdvajajući borce, no Furyjeva taktika od pete runde pa nadalje bila je besprijekorna. Deontay Wilder sve je teže disao i nije imao rješenja za Furyjevu desnicu, kao niti za aperkate iz klinča. Treba odati poštovanje Wilderu koji se hrabro borio i pokušavao je izdržati do kraja.

Naznake kraja dobivamo u desetoj rundi borbe. Fury je desnicom ponovno poslao Wildera na pod i činilo se kako bi do kraja runde mogao i završiti posao. Međutim, ''Bronze Bomber'' kao da se privremeno probudio i nadošao nakon tog nokdauna te je uputio nekoliko vrlo dobrih udaraca prije kraja desete runde.

image
Tyson Fury vs. Deontay Wilder
ROBYN BECK Afp

Ipak, to su bili njegovi zadnji trzaji kada je u pitanju ovaj meč jer Fury je posao dovršio u jedanaestoj rundi. Prednji direkt Tysona Furyja dobro ga je služio velikim dijelom meča, a posebno dobro ga je koristio kako bi napravio ulaz za klinč i skraćivanje distance. U klinču bi Fury pogađao aperkatima i krošeima, a Wilderove široke krošee lakoćom je eskivirao. Još jednom je Fury sjajno pogodio desnicom nakon klinča i vidljivo je bilo kako se Deontay Wilder ovaj puta neće ustati.

image
Tyson Fury vs. Deontay Wilder
ROBYN BECK Afp

''Gypsy King'' pružio je još jedan sjajan nastup i pokazao kako se može nositi i s poteškoćama kao što su dva nokdauna u istoj rundi. Deontay Wilder dao je sve od sebe, imao je dobrih sekvenci tokom ovog meča, no vrijeme je da ''Bronze Bomber'' prizna kako je Tyson Fury ipak bolji boksač. Nema se Wildera čega sramiti, boksao je protiv sjajnog boksača i pokazao je veliku hrabrost i srce.

Često kritizirana boksačka kategorija imala je uistinu sjajna dva tjedna. Oleksandr Usyk i Anthony Joshua priuštili su također jako dobar meč 25. rujna u Londonu, a Tyson Fury i Deontay Wilder nadovezali su se s uzbudljivih 11 rundi u Las Vegasu. Stvarno smo uživali u obje borbe.

Linker
13. travanj 2024 07:17