K1 i Boks

Eddie Hearn polako okreće leđa svom nekadašnjem partneru i ‘prijatelju‘ Canelu Alvarezu

Canelo Alvarez, Eddie Hearn i Dmitrij Bivol

 Ethan Miller/getty Images/profimedia
Hearna zanima samo lukrativnost, a dobri odnosi su na drugom mjestu

Canelo Alvarez i šef Matchroom Boxinga, Eddie Hearn, izgradili su snažno prijateljstvo tijekom proteklih nekoliko godina, no 14. rujna naći će se na suprotnim stranama.

Alvarez je uglavnom djelovao kao slobodni agent u promociji i televizijskom emitiranju od raskida s Golden Boy Promotionsom, kojeg vodi Oscar De La Hoya, 2020. godine. Ubrzo nakon toga, Hearn je stupio na scenu, ponudivši Alvarezu niz protivnika te je organizirao šest od njegovih prvih sedam borbi nakon Golden Boy ere, tijekom čega su ostvarili suradnju obilježenu s pet pobjeda i jednim porazom. Njihova suradnja je bila toliko bliska da su čak nosili usklađene svilene Dolce & Gabbana odjevne kombinacije tijekom te uspješne serije.

Međutim, Alvarez je sada prešao pod okrilje PBC-a, pod čijim će se zastavom boriti treći put zaredom na vikendu povodom meksičkog Dana nezavisnosti, ovog puta protiv Hearnovog borca, Edgara Berlange.

"Moj odnos s Canelom je iznimno iskren," izjavio je Hearn za BoxingScene. "Smatram ga prijateljem. On je jedan od najvećih boraca naše generacije. Jedan je od najboljih pound-for-pound boraca. On je legenda. Vrlo dobro ga razumijem u poslovnom smislu, i uvijek dobro surađujemo jer znamo kako napraviti dobar posao. Ne uvrijedim se kada mu se ukaže bolja prilika. Uvijek mi iskreno kaže: ‘Eddie, žao mi je, ali moram uzeti ovu ponudu.‘ Da su svi uvjeti isti, vjerujem da bi uvijek izabrao nas. Ali kada se ukaže bolja prilika, neće oklijevati odabrati je. Nije stvar u lojalnosti, već u iskrenosti i tome što će učiniti najbolje za sebe."

Hearn je obećao Berlangi da će mu organizirati borbu protiv Alvareza kada ga je potpisao. Iako je prvotno očekivao da će oni promovirati taj meč, sada se dogodilo da je PBC taj koji organizira borbu. "Bit ću navijač Edgara Berlange 14. rujna, ali s velikim poštovanjem prema pravom velikanu, Canelu Alvarezu," dodao je Hearn.

Hearn je s Alvarezom radio na borbama protiv Calluma Smitha, Avnija Yildirima, Billyja Joea Saundersa, Dmitrija Bivola, Gennadija Golovkina i Johna Rydera. Dok je još bio pod Golden Boyom, Alvarez se također borio protiv Hearnovih boraca Rockyja Fieldinga i Daniela Jacobsa. Trenutno, jedini relevantni protivnici iz Hearnove ekipe za Alvareza su nadolazeći izazivač u super srednjoj kategoriji, Diego Pacheco, te potencijalni revanš protiv Bivola.

Turki Alalshikh, predsjednik Generalne uprave za zabavu u Saudijskoj Arabiji, također je u igri da dovede Alvareza u svoje priredbe, posebno ako mu može garantirati devetoznamenkaste isplate za borbe protiv Terencea Crawforda i Davida Benavideza. U tom slučaju, Hearn bi se mogao ponovno uključiti kao promotor.

"Mislim da bi Canelo prihvatio bilo koju borbu ako su financijski uvjeti pravi," izjavio je Hearn. "On nema straha. Definitivno se ne boji Terencea Crawforda. Mislim da mu je važnije priznanje koje će dobiti za pobjedu. Ako pobijedi u toj borbi, reći će da je pobijedio borca iz kategorije do 154 poundsa i bivšeg borca iz kategorije do 147 poundsa. Ako izgubi, ljudi će reći da ga je pobijedio borac iz lakše kategorije. Canelo bira borce čiji stilovi mu odgovaraju. Zbog toga je izabrao Edgara Berlangu i Jaimeja Munguiju. Sviđa mu se kad borci idu prema naprijed i bore se izravno s njim. Mislim da mu se ne sviđa kada borci puno izbjegavaju i kreću se. Njegovo tijelo vjerojatno više nije kao što je bilo. Kad se Jermell Charlo povukao, Canelu to nije odgovaralo. On želi borca koji dolazi boriti se. Borit će se protiv bilo koga, ali u svojoj glavi ima cifru za svaku borbu. Pitanje je samo je li ta cifra realna."

Ovog ljeta, Hearn je naglasio da je DAZN zadovoljan svojim trenutnim radnim odnosom s Alvarezom jer dobivaju prava na emitiranje njegovih borbi bez velikih financijskih ulaganja.

PPV za predmetni meč iznosi čak 89.99 dolara.

Alvarez je ostao u dobrim odnosima s Hearnom unatoč tome što je posljednjih godinu dana radio s PBC-om na borbama protiv Charla, Munguije i sada Berlange. Alvarez je izjavio da je Al Haymon "sjajan čovjek" i "sjajan biznismen" te smatra da je "PBC jedan od najboljih." Nakon što je prekinuo ugovor s PBC-om nakon jedne borbe u okviru dogovorene trilogije, vratio se PBC-u dva tjedna kasnije kako bi dogovorio meč s Munguijom, a sada i s Berlangom.

Haymon, koji zastupa Benavideza, na kraju će morati preuzeti svoju uobičajenu ulogu posrednika kako bi osigurao financijska sredstva potrebna za Alvarezov zahtjev za ogromnim honorarom.

"Mislim da Canelo vidi financijski potencijal u borbi s Benavidezom i vjerojatno želi izgraditi borbu i reći: ‘Prihvatit ću borbu, ali platite je.‘ To je opasna borba," rekao je Hearn. "Benavidez sada nastupa u kategoriji do 175 poundsa. On je ogroman borac i bez klauzule o rehidraciji, bit će veći borac u ringu. Canelo zna da je to težak meč. Bez obzira na to je li realan njegov zahtjev za 150 milijuna dolara ili je to samo taktika da dobije približno 100 milijuna, ne bi oklijevao prihvatiti taj izazov. Nema dijela njega koji sumnja da bi mogao pobijediti. Razumije da rivalstvo znači veliki novac. Ponekad, u boksu, nije stvar u egu, ali se izjave timova ponekad shvate kao uvreda. Kad osjetite nepoštovanje, ponekad ne želite dati priliku, ili barem želite biti sigurni da ste plaćeni za tu priliku."

Linker
14. rujan 2024 18:28