K1 i Boks

‘Spreman sam na revanš s njim, to je moj cilj, mnoga su pitanja ostala bez odgovora!‘

Terence Crawford i Israil Madrimov

 BBC
Uzbekistanac je u najmanju ruku na tijesan način izgubio svoj WBA naslov

Israil Madrimov odlučan je u namjeri da povrati "dio" svjetskog naslova u supervelter kategoriji nakon tijesnog poraza na bodove od Terencea Crawforda, koji ga je koštao WBA pojasa 3. kolovoza u Los Angelesu.

"Nakon borbe rekao sam da mislim kako sam napravio dovoljno da zadržim svoj svjetski naslov" izjavio je 29-godišnji Uzbekistanski borac. "Trenutno sam spreman za revanš s Crawfordom kako bih povratio svoj naslov ili se suočio s bilo kojim drugim prvakom u supervelter kategoriji."

U ovom trenutku, WBC i WBO pojaseve drži Sebastian Fundora, dok je IBF naslov u vlasništvu Bakhrama Murtazalieva.

"Revanš s Terenceom Crawfordom je moj cilj, ali nisam siguran je li on sada zainteresiran za to. Naša borba ostavila je mnoga pitanja bez odgovora, siguran sam da ćemo se jednog dana, ako bude voljan, ponovno boriti," rekao je Madrimov, čiji je omjer sada 10-1-1 (7 KO). "Fundora je ujedinjeni svjetski prvak, Murtazaliev drži naslov; želim se boriti protiv najboljih i ponovno dokazati da zaslužujem biti prvak."

Borba protiv Crawforda bila je glavni događaj na debi priredbi Riyadh Season boksačkog događaja u Sjedinjenim Američkim Državama. Dva suca bodovala su borbu 115-113 u korist Crawforda, dok je treći sudac vidio borbu s razlikom od jedne runde više za Amerikanca, na 116-112.

"Bio sam svjetski prvak i zaslužio sam ostati svjetski prvak nakon 3. kolovoza, a sada mi je glavni cilj povratiti taj status," zaključio je Madrimov.

Linker
05. rujan 2024 10:26