K1 i Boks

Joseph Parker pjesmom prozvao protivnika: ‘Želim da mi se vratiš, pristani ili krećem dalje‘

Joseph Parker 

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Uzastopne pobjede dovele su ga na korak od titule - revanš sa Zhangom više nije siguran pa je krenuo u lov na novog protivnika

Nakon prve borbe Fury-Usyk, njih dvojica vrlo vjerojatno održat će revanš kako i nalaže ugovor. Za to će vrijeme u teškaškoj diviziji svi probati doći do borbe koja bi im u slučaju trijumfa mogla pružiti priliku za napad na titulu.

To uključuje i Josepha Parkera (35-3, 23 KO), kojeg su povratničke pobjede nad Deontayem Wilderom (43-3, 42 KO) i Zhileijem Zhangom (26-2, 21 KO) u posljednja četiri mjeseca katapultirale na korak od još jednog napada na naslov svjetskog prvaka.

Moguće je da ga sada od osvajanja titule u teškoj kategoriji dijele samo dvije borbe. Nakon što je osvojio WBO privremeni naslov i status obveznog prvaka pobjedom nad Zhangom u meču tijekom kojeg je preživio čak dva nokdauna, Parker je obvezan odraditi revanš sa Zhangom.

Ali po najnovijim informacijama postoji mogućnost da će se Kinez umjesto revanša suočiti s "The Bronze Bomberom".

Za sad se očekuje da će se "Big Bang" i Wilder susresti 1. lipnja u Saudijskoj Arabiji kao još jedna uvertira glavne borbe večeri, između Artura Beterbieva i Dmitryja Bivola koji će se boriti za neospornog prvaka u poluteškoj kategoriji.

Zhangovo potencijalno uparivanje s Wilderom stavlja njegov revanš s Parkerom pod upitnik, a Novozelanđanin se već bacio na lov za novim protivnikom.

U profesionalnoj karijeri upisao je samo tri poraza i to protiv velikih imena poput Anthonyja Joshue (28-3, 25 KO), Joea Joycea (16-2, 15 KO) i Dilliana Whytea (30-3, 20 KO). Parker je jutros na Twitteru prozvao Whytea na meč putem vlastitog video spota na pjesmu "Back for good".

Pjesmu je simbolično odabrao i spot prilagodio priči o bivšoj ljubavi koju želi nazad. Mnogi su fanovi oduševljeni kreativnim pristupom, a odgovor Whytea očekujemo uskoro.

Linker
24. travanj 2024 06:06