Regija

Ivana Habazin odradila vaganje pred nastup u Dubaiju, problemi u organizaciji obilježili dan

Ivana Habazin
 Damir Krajac/CROPIX
Unutar malog organizacijskog kaosa našla se Ivana Habazin u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Naša najbolja boksačica ovog će vikenda ući u ring u Dubaiju, na priredbi imena War on the Shore 4, koju bi trebala predvoditi Layla McCarter. Legendarna prvakinja najavjena je za borbu protiv Elene Sikmashvili iz Gruzije. Ivana Habazin zapravo je ovu priliku dobila nakon što je otpao upravo njen meč protiv McCarter, zbog kojeg je prvobitno otputovala u SAD, ali su organizatori ove priredbe odlučili dovesti je u Dubai s jednim vrlo jasnim ciljem. Ukoliko Ivana i Layla upišu pobjede, organizator bi ih odmah na licu mjesta upario za jednu od svojih idućih priredbi.

No, nije Ivani bilo lako. Za meč je saznala prije samo par dana te je odmah odletjela u Dubai, gdje je onda čekala odluku o protivnici. Pregovaralo se s nekoliko njih, da bi na kraju sve ostalo na dva imena, ali još jučer u večernjim satima nije bilo ništa sigurno, sve dok nije došla potvrda kako će se Ivani suprotstaviti Nana Chakhvashvili iz Gruzije.

Radi se o boksačici koja je unatoč svojih mladih 23 godine već odradila 22 profesionalna meča, upisavši sedam pobjeda i 15 poraza. Inače nastupa u super lakoj kategoriji, gdje je prema BoxRecu 41. boksačica svijeta. Trenutno se nalazi unutar niza od šest poraza prekidom, što bi trebalo značiti kako je Ivana veliki favorit te je za očekivati pobjeda kojom bi izborila meč koji najviše želi, protiv McCarter.

Ivana nam se javila iz Dubaija, otkrivši kako se izvagala te zadovoljila propisanu težinsku granicu velter kategorije. Nažalost, potužila se i na sav kaos koji je nastao oko COVID-19 mjera te je isti itekako utjecao na probleme u organizaciji. Zbog svega toga njena protivnica još uvijek nije stigla, ali potvrđeno je kako je na putu te da će se izvagati čim dođe. Ivana je već odradila PCR test i sad je u hotelskoj sobi, što će nakon vaganja napraviti i njena protivnica te bi se meč sutra trebao održati. Naravno, ukoliko nalazi budu negativni, kao što se očekuje.

Iako nije lako ostati miran uz ovakve uvjete, Ivana već ima dovoljno iskustva da zadrži potreban fokus. Već ranije nam je potvrdila kako joj je jedino važno da se meč održi, a čini se da su se organizatori potrudili da se to na kraju ipak dogodi. Vjerujemo da ćemo se na kraju javiti s najboljim mogućim vijestima.

Linker
12. travanj 2024 13:37