UFC

Adesanya zaspao tijekom borbe između Namajunas i Esparze

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Freestylebender)
Israel Adesanya samo je jedan u nizu onih koji su izrazili nezadovoljstvo viđenim

Dojmovi nakon subotnjeg UFC 274 eventa polako se sliježu, a reakcije na borbu za titulu između Rose Namajunas I Carle Esparze i dalje su aktualna tema. Oko jedne stvari gotovo svi se slažu, a to je da je borba bila dosadna i bez akcije. Previše je tu kalkuliranja i respektiranja bilo s obje strane; Esparza je izbjegavala izmjene udaraca s Rose koja je puno kvalitetnija borkinja što se stojke tiče, a Rose je s druge strane bila oprezna što se tiče rušenja od strane Esparze. Pobjednicu su odlučile nijanse, a očito je prevagnulo to što je Esparza rušila Rose u više navrata iako se ova svaki puta brzo pridigla na noge.

Jedan od kritičara ove borbe je prvak srednje kategorije Israel Adesanya za kojeg se na snimci vidi kako je zaspao dok je gledao njihovu borbu. Jedan od prijatelja ga je nakratko probudio pitanjem koja mu je najdosadnija borba koju je ikada gledao, a ubrzo se vratio spavanju čuvajući energiju za gledanje borbe između Justina Gaethjea i Charlesa Oliveire.

Čak je i Dana White uhvaćen kako gleda borbu između Dmitryja Bivola i Canela Alvareza za vrijeme trajanja borbe između Rose i Esparze, a kada je priupitan što misli o borbi i kome bi dao pobjedu, nije baš djelovao previše entuzijastično.

"Ovo je bila jako čudna borba, činilo se kako ni jedna ni druga ne žele napasti. Mislim da je bilo svega šest udaraca u prvoj rundi. Misli su mi počele skretati tako da ne znam kome bih dao pobjedu. Smatram da nitko ne želi vidjeti revanš tako da ćemo morati potražiti neko drugo rješenje."

Rose i dalje smatra kako je trebala odnijeti pobjedu i ponosna je na sebe što se pridržavala svoje taktike do samog kraja. Ostala je gotovo netaknuta kroz čitavu borbu za što kaže kako joj je jako važno da je sačuvala glavu i ne primala štetu. Ovo je bio njihov revanš, a pobjedu je ponovno odnijela Esparza.

Linker
17. travanj 2024 17:45