UFC

Shogun Rua o borbi bez pobjednika: `Dobio sam drugu i treću rundu`

Mauricio Rua i Paul Craig
 Screenshot/Youtube
UFC-ov veteran i nekadašnji prvak Mauricio Shogun Rua obratio se fanovima nakon što je upisao prvu neodlučenu borbu u karijeri.

Legendarni borac i član Hall od Famea ovog je vikenda u Sao Paulu odradio neizvjesnu i atraktivnu borbu protiv Paula Craiga, a suci su nakon tri runde bili neodlučni i meč je ostao bez pobjednika. Suci su procijenili da je Rua dobio prvu (29-28), Craig drugu (28-29), a treća runda bila je neodlučena (28-28).

Rua je nakon borbe priznao da se ne slaže sa sudačkom odlukom, ali sportski je prihvatio prvi remi karijere.

"Uvijek sam govorio da je naša obveza dati sve od sebe i pokušavati do samog kraja. To sam sinoć radio i u Sao Paulu, gdje sam se vratio nakon duge pauze bez borbe zbog ozljeda i operacije. Nisam zadovoljan jer se ne slažem s odlukom sudaca. Iskreno, mislim da sam izgubio prvu rundu, ali dobio preostale dvije. Hvala Bogu, mojoj obitelji, timu i svima koji ste me podržali. Hvala vam, vi ste moja najveća motivacija", napisao je 37-godišnji borac, koji u UFC-u sada ima skor 10-9-1 (26-11-1 u karijeri).

"Svi su mi rekli da sam dobio druge dvije runde, i moj kut, i trener, svi s kojima sam razgovarao nakon meča. Ovakva odluka nema logike. Ne razumijem njihove kriterije, nitko ih ne razumije", rekao je Rua novinarima nakon borbe. Nema ništa protiv revanša kako bi odlučili pobjednika.

"Sretan sam jer sam dao sve od sebe. Prihvatio bih revanš kada bi Paul prihvatio i kada bi se UFC složio".

Uoči nastupa Rua je najavio povlačenje nakon još dvije borbe jer je tako obećao svojoj supruzi. No, sada se predomislio.

"Volim ovaj sport, volim se boriti, volim adrenalin. Dugo se već borim, a borio sam se s najboljima. Sada se borim s mlađima i to nije lako. Nisam tako star, ali već sam dugo u ovome. Teško je biti u vrhu godinama. Osjećam se dobro i spreman sam se natjecati s mlađim momcima. Morat ću odvesti suprugu na neko lijepo mjesto kako bi mi dopustila da se nastavim boriti".

Linker
20. travanj 2024 10:20