Regija

Filip Hrgović protiv Joea Joycea? Naređen meč za europsku titulu!

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Čini se kako bi moglo doći do velike promjene planova po pitanju idućeg meča Filipa Hrgovića. Naime, od strane Filipovih promotora dolazi vijest kako je naređen meč za europsku teškašku titulu između najboljeg hrvatskog boksača i njegovog velikog rivala, srebrnog olimpijca iz Ria, Joea Joycea. Ovo je ujedno meč koji boksački fanovi već mjesecima zazivaju i smatraju najboljom opcijom za obojicu.

Možda ovu vijest ne bismo uzeli kao toliko ozbiljnu da nije podijeljena od same braće Sauerland. Oni su na Twitteru postavili slike Hrgovića i Joycea uz informaciju kako je došla naredba za meč spomenutog dvojca. Naravno, to ne znači da će se isti obavezno održati, no svakako zvuči vrlo intrigantno. Naime, Joe Joyce imao je već ugovoren meč za ovu titulu. Duel naziva "Brexit Battle" trebao je 11. siječnja odraditi protiv Marka Hucka, no njemački boksač rodom sa Sandžaka se ozlijedio.

Pokušao se nakon toga dogovoriti meč Joycea protiv Daniela Duboisa, ali sve je ostalo samo na špekulacijama, sve dok sama europska organizacija (EBU) danas nije naredila meč Hrgovića i Joycea. Europska titula inače ne ulazi među najveće titule u boksu, no svakako ima svoju vrijednost. Uostalom, Željko Mavrović je svojevremeno upravo kao europski prvak došao do napada na svjetski naslov i meča protiv Lennoxa Lewisa.

Sad je sve na predstavnicima boksača da dogovore ovaj meč. Tu bi problem mogao napraviti Eddie Hearn iz Matchroom Boxinga, koji bi Hrgovića volio vidjeti 28. ožujka u meču protiv Martina Bakole Ilunge. Bio bi to svakako manje atraktivan meč za Hrgovića, ali vjerojatno i s manjom konačnom nagradom u slučaju pobjede. Što se tiče Joyceovih predstavnika, pretpostavlja se kako bi s njihove strane bilo puno manje probleme, pošto su oni već sami zazivali ovaj meč.

Hrgović i Joyce inače u profesionalnoj karijeri dijele isti omjer od 10-0. Filip je svoje pobjede ostvario osam puta nokautom, a Joyce jedan put više. Najveći Hrgovićev skalp je bivši dvostruki svjetski izazivač Eric Molina, dok je Joyce prošle godine upisao pobjedu nad bivšim svjetskim prvakom po WBC-u, Bermaneom Stiverneom. Što se tiče Boxrecovog poretka teškaša, hrvatski boksač tamo se nalazi na 14. mjestu dok je 34-godišnji Englez šest mjesta ispod njega. Dakle, sve reference za ugovaranje ovog meča su tu. Sad je sve na promotorima.

Vrijedi svakako spomenuti kako su se Hrgović i Joyce 2013. godine susreli u meču WSB lige, a nakon pet neizvjesnih i izjednačenih rundi, Joyce je slavio podijeljenom odlukom sudaca. Taj meč možete pogledati ispod teksta.

Linker
18. travanj 2024 11:09