UFC

(FOTO) Bivši UFC prvak pokazao groznu infekciju, UFC odbio podmirivanje medicinskih troškova

Tim Sylvia
 Instagram
Bivši UFC-ov prvak teške kategorije, Tim Sylvia, pokazao je na Instagramu infekciju ruke za koju tvrdi kako je posljedica loma ruke koji je doživio 2004. godine u UFC borbi protiv Franka Mira. Kaže kako je u pitanju posljedica loše obavljene operacije te da je kontaktirao UFC, no da su oni odbili podmiriti troškove novog tretmana.

Sylvia je prije više od 15 godina dva puta osvajao naslov UFC-ovog prvaka teške kategorije, a sudjelovao je u još nekim velikim borbama. Promociju je napustio 2008. godine, a umirovio se pet godina kasnije. Danas 44-godišnji Tim živi povučenim životom, no u javnost je izašao nakon što mu je na lijevoj ruci pojavila infekcija za koju tvrdi da je posljedice loma ruke koji je doživio 2004. godine u borbi protiv Franka Mira, odnosno operacije koja je tada odrađena.

On je na svoj Instagram profil postavio dvije fotografije na kojima se vide dva ožiljka za koja on tvrdi da su nastali od vijaka koji pokušavaju izaći iz njegove ruke. U tekstu uz fotografije je pokušao opisati o čemu je zapravo riječ.

"Ruka mi stvara probleme već otprilike godinu dana. Vijci koje sam zaradio od loma ruka iz borbe protiv Franka Mira pokušavaju izaći van. Moj liječnik je kontaktirao UFC budući da su oni platili prvu operaciji. Oni su rekli da to više nije njihov problem te su odbili podmiriti troškove nove operacije. Nisam osiguran i to bi me koštalo podosta preko deset tisuća dolara. Imate li neke prijedloge što bih trebao učiniti?", napisao je Sylvia.

Kako mu ruka izgleda pokazao je i na jednom videu snimljenom nakon toga. Nije naveo kakva bi mu točna operacija trebala te u kakvoj je zdravstvenom stadiju njegova ruka.

Sve je na kraju rezultiralo time da je Sylvia pokrenuo akciju prikupljanja novaca za operaciju. Tamo je kao cilj naveo 20 tisuća dolara, a u trenutku pisanja ovog teksta bio je na nešto ispod dvije tisuće. Ako želite pomoći bivšem UFC prvaku, to možete napraviti putem OVOG linka. Novce za operaciju trebao bi prikupiti do 9. lipnja, za kada mu je ista zakazana.

Linker
25. travanj 2024 06:18