Regija

(FOTO) 'Izgubili smo nevjerojatnu legendu!' Alistair Overeem posjetio grob Branka Cikatića

Alistair Overeem
 Instagram
Tijekom svog ovogodišnjeg posjeta Hrvatskoj, Alistair Overeem odao je počast Branku Cikatiću

Alistair Overeem još jednom je dokazao kako nije samo velik borac i sportaš, nego da je riječ o velikom čovjeku. Već od ranije je poznato kako je riječ o velikom prijatelju Hrvatske, koji je isto tako više puta otkrio koliko cijeni hrvatske sportaše. Našu domovinu posjetio je treću godinu za redom, ovog se puta malo duže zadržavši na obali.

Jedna od njegovih planiranih stanica bio je i Solin. Overeem je imao priliku za njegovog života upoznati Branka Cikatića, prvog K-1 prvaka pa je tako sada izrazio želju posjetiti njegov grob, ali isto tako i upoznati obitelj velikog "Tigra". Družio se tako Alistair s Brankovom udovicom Ivanom te njihovom djecom Brunom i Lucijom, s kojima je zajedno posjetio groblje, gdje je odao počast jednom od svojih uzora.

"Izgubili smo nevjerojatnu legendu. Počivaj u miru, Branko Cikatić. Bila je čast poznavati te. Moje je srce s Ivanom, Lucijom i Brunom. Od posljednjeg K-1 prvaka prvom", napisao je Overeem uz objavu nekoliko fotografija, kao posvetu Cikatiću koji je proljetos preminuo u 66. godini života.

Overeem je sebe proglasio posljednjih K-1 prvakom, što zapravo nije točno. Istina, on je turnir osvojio 2010. godine, što je uistinu bio posljednji u nizu turnira K-1 Grand Prix turnira, koji su se od 1993. godine, kad ga je osvojio upravo "Hrvatski tigar", svake godine održavali u Japanu. No, posljednji je onaj iz 2013. godine, kojeg je u Zagrebu osvojio Mirko Filipović.

Overeem se u Hrvatskoj nalazi u društvu supruge i dvije kćeri, a posjetio je do sada nekoliko mjesta na obali, uključujući Dubrovnik, Split i Kaštela.

Linker
20. travanj 2024 04:58