UFC

(FOTO) Poirier pokazao kako izgleda njegov zglob nakon 25 minuta najbolje borbe godine

Poirier vs. Hooker
 screenshot
Pet rundi fenomenalne borbe protiv Dana Hookera nije prošlo bez posljedica za pobjednika iste

Dustin Poirier još jednom je impresionirao MMA javnost preokrenuvši borbu protiv Dana Hookera, održanu prošlog vikenda. U neupitno najboljoj borbi 2020. godine do sada, prethodni izazivač za titulu lake kategorije još je jednom potvrdio svu svoju kvalitetu, ali i nevjerojatnu želju za pobjedom, koja mu je donijela trijumf nakon što je prve dvije runde izgubio.

Ipak, nije moglo proći bez posljedica za jednog od najpopularnijih boraca svijeta. Nakon što je Dan Hooker pokazao kako izgleda njegovo lice, koja je apsorbiralo troznamenkasti broj udaraca, sad je i Poirier pokazao kakva je šteta nastala na njegovom skočnom zglobu te zbog čega će još neko vrijeme izbjegavati hodanje na neke dulje relacije.

Poirier je proteklog vikenda nastupio po prvi put nakon neuspješnog napada na titulu prvaka. Odmah nakon borbe krenula su medijska uparivanja s Tonyjem Fergusonom ili Conorom McGregorom, no on je sam rekao kako nakon ovakve borbe prvo namjerava odmoriti, a tek onda gledati koje su mu možebitne opcije za idući nastup.

Od povratka u laku kategoriju, Poirier je upisao 12 pobjeda i samo dva poraza, a od jučer je na službenoj ljestvici kategorije preskočio Tonyja Fergusona te su ispred njega tek prvak i privremeni prvak, odnosno Khabib Nurmagomedov i Justin Gaethje, koji će se prema svemu sudeći međusobno boriti u rujnu. Upravo Poirier je posljednji čovjek koji je savladao Gaethjea prije nego je ovaj krenuo u svoju impresivnu seriju. Ta borba globalno je proglašena najboljom u 2018. godini.

Linker
24. travanj 2024 20:03