Regija

Fury najavio pregovore, traži posebna pravila za mega meč s Miočićem!

 AFP (Jason Silva / AGIF, Philip Pacheco / ANADOLU AGENCY)
"Čim pobijedim Widera, sjedam za stol s Danom Whiteom" - otkrio je Tyson Fury, a povod za sastanak s UFC-ovim predsjednikom skriva se u pregovorima za meč sa Stipom Miočićem!

Ponovno se proteklog vikenda aktualizirala priča od sudaru borilačkih svjetova, a sve je pokrenuo razgovor Tysona Furyja s uglednim ESPN-om.

'Kralj Cigana' je tijekom proteklih mjeseci u više navrata preko medija i društvenih mreža ulazio u verbalne razmjene s UFC-ovim teškašima, prije svega s Miočićem i Francisom Ngannouom. Prema dosad prikupljenim informacijama, Stipe je zainteresiran, a na okršaj je spreman i sam Fury koji je sada konačno dao i nekakav uvid u pravila na koja je voljan pristati.

Naime, Tyson je svoj sudar s UFC-ovim prvakom zamislio na sljedeći način - bio bi to meč u kavezu, po boksačkim pravilima, ali i s malim MMA rukavicama od 4 unce!

"Ne želim ući u borbu da bih se valjao po podu i činio sve te stvari. Borio bih se jednim od njihovih prvaka, ali u malim rukavicama od četiri unce. To bi bilo sasvim dobro za mene", otkrio je Fury svoju ideju.

Slavni Britanac prije ikakvih konkretnih pregovora ipak mora odraditi veliki boksački revanš s WBC-ovim prvakom Deontayem Wilderom. Ova boksačka poslastica, podsjetimo, čeka nas 22. veljače kad je na rasporedu priredba u Las Vegasu.

"Ide mi jako dobro. Zarađujem brdo love od boksa. Na svom sam vrhuncu, ali i dalje želim ući u taj kavez i odraditi borbu u malim rukavicama. Hajdemo vidjeti kakav je osjećaj primiti udarac u lice s tim malim rukavicama."

'Kralj Cigana' ne skriva da ga u ovim trenucima najviše zanimaju najveći mečevi. A jedan takav bi bio susret s čovjekom koji drži UFC-ovu titulu. Ako pogledamo trenutnu situaciju, ime tog čovjeka svima nam je jako dobro poznato i znamo da se radi o Stipi Miočiću.

"Da, mislim da će to biti on (Miočić, op.a). Nakon što pobijedim Wildera, sjest ću s Danom te ćemo skupa proći kroz brojke i vidjeti ima li ta borba smisla. Tko god je dostupan s te druge strane i tko god je spreman dobiti batine od svjetskog prvaka, to je onaj kojeg želim", zaključio je Fury.

Spomenimo i kako Stipu u akciji nismo gledali od kolovoza prošle godine kada je u Anaheimu nokautirao Daniela Cormiera i u svoje vlasništvo vratio teškaški pojas. Aktualni UFC-ov prvak u ovim trenucima nema dogovoren novi meč, a razlog se krije i u ozljedi oka od koje se još uvijek nije u potpunosti oporavio.

Linker
28. travanj 2024 08:30