K1 i Boks

Furyjev tim tvrdi da je Wilder aktivirao klauzulu o revanšu: Evo kada bi mogli gledati novi meč

Wilder vs. Fury
 Mark RALSTON / AFP
Promotor Tysona Furyja Bob Arum tvrdi da je Deontay Wilder službeno zatražio revanš aktiviravši klauzulu iz ugovora po kojoj bivši prvak ima pravo na treći meč.

Fury je prošlog vikenda nokautirao Wildera (42-1-1, 41 KO) u sedmoj rundi njihovog revanša petnaest mjeseci nakon neodlučene prve borbe i osvojio pojas WBC-ovog prvaka. Nakon poraza Wilderu je počeo teći rok od 30 dana unutar kojih mora aktivirati kluzulu iz ugovora kako bi imao pravo na revanš. Arum tvrdi da je Amerikanac pokrenuo proces za novu borbu i najavio da bi do nje moglo doći sredinom srpnja.

"Wilder i njegovi predstavnici službeno su nas sinoć obavijestili da su prihvatili revanš. Sve će se odigrati u srpnju, sredinom mjeseca", rekao je Arum i otkrio da bi u prosincu mogli gledati meč za ujedinjenje svih teškaških titula.

Arum predviđa da će u slučaju nove pobjede protiv Wildera, Fury krajem godine boksati s pobjednikom meča Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva, koji je na rasporedu u lipnju, a njegova prognoza iznenadit će mnoge.

"Pulev će nokautirati Joshuu kao Fury Wildera. Tražit ću borbu za ujedinjenje svih titula za kraj godine. To je dobro za boks. I ako Joshua pobijedi Puleva, a Fury Wildera, zašto ne bismo imali meč Joshue i Furyja na kraju godine? To su mečevi koji se najprije trebaju dogoditi", rekao je Arum.

Dodao je da će Joshua i Pulev svoj meč odraditi na stadionu Tottenhama 13. lipnja u Londonu.

Linker
26. travanj 2024 20:26