UFC

Greg Hardy gleda prema boksačkoj karijeri, najavio nokautirati Furya, Joshuu i Wildera

Greg Hardy
 screenshot
Ambicija Grega Hardyja je doći do svjetskog MMA vrha, a nakon toga i onog boksačkog

Svoju treću pobjedu u 2020. godini tražit će ovog vikenda Greg Hardy. Najaktivniji UFC-ov teškaš nastupit će po osmi put otkako je početkom prošle godine stigao u promociju, a tražit će svoju najveću pobjedu do sada. Mjesto u Top 15 lovit će preko borca koji se tamo jedno vrijeme nalazio te koji također gleda prema toj poziciji, Marcina Tybure.

Hardy je uvjeren u svoju kvalitetu i smatra kako mu je Tybura tek jedna stanica na putu prema vrhu, ali i borba preko koje bi mogao uvjeriti UFC da mu dodijele novi ozbiljan ispit, nakon što prošle godine preko Alexandra Volkova nije uspio. A taj put prema vrhu namjerava okruniti titulom, a onda to iskoristiti za prelazak u drugi sport.

"Nakon što završim svoj posao u MMA-u, planiram se prebaciti u boks. Nadam se nekim mečevima preko Zuffa Boxinga, Top Ranka ili putem Ala Haymona. Definitivno želim tamo otići i nokautirati "Gipsy Kinga", odraditi laki posao protiv one mačkice Anthonyja Joshue i plačljivog bombardera. Sve ću ih nokautirati. Naravno, znam da moram još raditi da bih došao do toga, no vjerujem da će to doći vrlo brzo. Ne mogu dočekati", rekao je Hardy tijekom medijskog druženja pred posljednju ovogodišnju UFC priredbu.

Put do UFC vrha može se olakšati ugovaranjem borbi protiv poznatih i dokazanih imena pa Hardy misli da bi do njega mogao doći već kroz idućih nekoliko nastupa.

"Vidim puno teških i zanimljivih borbi ispred sebe, borbi protiv velikih imena i veselim se radu. Nebo je granica, a ovo je prekrasno vrijeme za boriti se. I rezultati mi ništa ne znače dok ne osvojim zlato. Gladan sam za doći do vrha. S razlogom sam krenuo od samog dna", dodao je nešto o ambicijama.

U dosadašnjih sedam UFC nastupa, Hardy je četiri puta slavio, a uz spomenuti poraz od Volkova tu je i nesretni poraz diskvalifikacijom iz njegove prve UFC borbe, kao i poništena pobjeda nad Benom Sosolijem, koja mu je oduzeta jer je između rundi koristio inhalator.

Linker
19. travanj 2024 17:45