UFC

Gruzijski debitant oduševio iskrenošću: 'Ovo nije moja borba, Gamrot je bio bolji od mene'

Guram Kutateladze i Daniel Cormier
 screenshot
Guram Kutateladze savladao je Mateusza Gamrota, a onda sve iznenadio prvom izjavom nakon borbe

Vrlo zanimljiva i uzbudljiva bila je borba između dva UFC debitanta lake kategorije, Gurama Kutateladze i Mateusza Gamrota. Nakon tri sjajne runde, pobjedu je podijeljenom odlukom uzeo Gruzijac, dok je Gamrot istom ostao zatečen. Poljsko pojačanje iz KSW-a dočekalo je u UFC debiju svoj prvi poraz. Ono zanimljivo dogodilo se kad je Daniel Cormier došao uzeti izjavu pobjednika.

"Ovo je sranje. Ovo nije moja borba i odluka je prvoklasno sranje. Ja sam iskren čovjek. Ovi momci i ja radimo naporno na ovome. Ovakav rezultat, ovo nije moja borba. Koliko puta me je čovjek srušio? Žao mi je što to moram reći, ali ne znam što su suci gledali i što su vidjeli. Žao mi je što to moram reći, ali tako se osjećam", rekao je Gruzijac, inače veliki prijatelj Khamzata Chimaeva, koji mu je također bio u kutu.

Borba je zapravo donijela izjednačenu prvu rundu, u kojoj je Gamrot upisao jedno rušenje, dok je Guram bio bolji na nogama, drugu u kojoj je Guram odmah na početku udarcem Poljaka poslao na pod te treću koja je podosta dominantno pripala Gamrotu. "Gamer" je tijekom nje upisao tri rušenje i jako dobru završnicu. Jasno je kako je kod sudaca presudila prva runda, oko koje su bili podijeljeni. Tko zna, možda Kutateladze lakše prihvati činjenicu da je pobijedio nakon što borbu pogleda.

"Hvala svima. Zahvalan sam na prilici, ali nisam sretan zbog ishoda borbe. To nije ono čemu sam se nadao. Gamrot brate, ti si ratnik i hvala ti na ovoj borbi. Rekao sam ti da je ovo tvoja borba i tvoja pobjeda", rekao je još, usput se obrativši Poljaku, koji je za to vrijeme već napustio kavez.

Kutateladzeu treba čestitati na sjajnoj izvedbi u borbi koju je prihvatio kao zamjenski borac. Obojica su pokazali kvalitetu i vrlo lako je moguće da oba njihova imena uskoro vidimo na Top 15 poretku lake kategorije.

Linker
26. travanj 2024 15:18