Regija

Hrgović nakon brutalnog prekida: 'Nešto nije u redu sa mnom... Žao mi je što je završilo tako dramatično'

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
'El Animal' se oglasio nakon nove pobjede i ukratko analizirao meč u Danskoj

Veliki nokaut za 11. pobjedu! Filip Hrgović u Danskoj je u drugoj rundi zaustavio grčkog predstavnika Alexandrea Kartoziju, a nakon meča je priznao da mu je bilo žao gledati protivnika koji je izgledao zabrinjavajuće loše hvatajući zrak nakon teškog nokauta.

"Nešto nije u redu sa mnom. Počelo mi je biti žao protivnika koje nokautiram. Ostario sam, smekšao sam se. Dečko je stvarno bio hrabar, krenuo je na sve ili ništa. Ja sam ovo odradio taktički odlično. Čekao sam da ispuca to što ima i onda ga završio. Žao mi je što je završilo tako dramatično, nadam se da će biti dobro je nije izgledao dobro", rekao je Hrgović nakon borbe u kameru RTL televizije.

Prebacio se Filip potom na onaj taktički dio meča:

"Htio sam odboksati prvu rundi. Nisam silio, nije bilo potrebe da žurim. Osjetio sam da je kraj blizu kada je sjeo prvi udarac, bilo je pitanje sekunde. Čak sam primio nepotrebno par udaraca jer sam se opustio kad sam osjetio da sa sam fizički i tehnički puno jači. On je daleko od moje razine u svim pogledima, ali bilo je dobro ponovno osjetiti ring, publiku i tu atmosferu prije borbe. Već za mjesec dana ponovno boksam u Americi i veselim se sve većim izazovima. Do kraja godine ću vjerojatno boksati još dva puta. Ovo nije protivnik po kojem možemo donositi neke zaključke. Kada to bude netko opasniji, puno ću bolje boksati i biti puno oprezniji. Činjenica je da sam ojačao fizički, stvarno udaram jako. Kada dođu pravi mečevi, pravi protivnici, onda ću pokazati svu raskoš. Teško je donositi zaključke nakon mečeva s protivnicima koji realno nisu na mojoj razini. Mislim da sam svakim danom sve bolji i da sam na 60-65 posto svog kapaciteta", zaključio je najbolji hrvatski boksač kojeg sada čeka okršaj s Rydellom Bookerom.

Linker
17. travanj 2024 07:46