Regija

Hrgović se vratio i otkrio planove: 'Idućeg mjeseca borit ću se u Zagrebu, onda slijedi iskorak'

 Zeljko Puhovski / CROPIX
Filip Hrgović vratio se u Zagreb te je otkrio intrigantne planove za bližu budućnost

Zadovoljan i raspoložen bio je Filip Hrgović nakon povratka u Hrvatsku te se u zračnoj luci dao medijima na raspolaganje. I nije dugo trebalo da otkrije medijima jednu novu informaciju, koja bi svakako trebala razveseliti njegove fanove. Radi se o idućem meču, koji bi se trebao održati još ove godine.

"Plan je odraditi još jedan meč ove godine, bilo bi to 19. prosinca u Zagrebu. To još nije sigurno, nego će biti potvrđeno tijekom ovog tjedna. Nakon meča sam o tome razglabao sa svojim promotorom, menadžer i trenerom Pedrom Diazom. Ako dogovorimo to je sigurno 19. prosinca u Zagrebu", otkrio je Filip, dodavši još neke detalje:

"Bila bi to priredba bez publike, vjerojatno u nekom manjem prostoru, gdje bi bilo mjesta samo za ring i kamere. Ne bi bilo riječ o ugovoru s Matchroomom, nego bi ovo organizirao Team Sauerland. S Matchroomom mi je ostao još jedan meč na ugovoru."

U kratkom razdoblju odradio je dva meča, a ovaj spomenuti bi mu mogao biti treći. Bilo bi to sjajno zbog toga da ostane aktualan, posebno nakon što je u meču s Bookerom poslao glasnu poruku. Uostalom, uspio je nešto što nije uspjelo niti boksaču koji će uskoro pokušati postati nositelj tri elitnasvjetska pojasa.

"Meč prije pet tjedana je bio uvodni jer nisam boksao desetak mjeseci. Booker je bio puno ozbiljniji izazov nego Kartozia. Mislim da sam dobro odradio jer sam prvi boksač koji ga je pobijedio prekidom. Kubrat Pulev, koji je trenutni izazivač za titulu, ga nije uspio zaustaviti, a ja sam to napravio u pet rundi. Prostora za napredak uvijek ima. Grešaka je bilo u ovom meču, bit će i u svakom idućem, no unatoč tome se osjećam spreman na sve", već po pravilu je samopouzdan Filip.

Potvrdio je kako u Zagrebu protivnik ne bi bio netko od nakon meča prozvanih boksača, no ima već otprilike termin kad će doći i do toga. Isto tako je dodao kako ovog puta neće biti kombiniranja sa slabijim imenima, nego da će se uistinu naći u pravom "blockbusteru".

"Protiv nekoga od boksača koje sam prozivao bih se trebao boriti u veljači ili ožujku. I to je sigurno, radim taj jedan veliki iskorak. Cilj je podići se na službenim ljestvicama za izazivača. I to je neovisno o tome hoće li biti ovog meča u prosincu. Tada ću se boriti protiv nekoga iz samog svjetskog vrha", objavio je, dodavši kako je bio iskren i ranije, dok je govorio da je spreman susresti se s onim najboljima. I to od prvog dana:

"Prošao sam puno toga u amaterskom boksu i u World Seriesu, a ovdje imam dojam kao da se još nisam niti zagrijao. Ne treba srljati, ja svakim kampom napredujem, a svaki put odradim 10 do 12 tjedana. Svaki put sam sve kompletniji boksač i to nikako ne treba zanemariti. Sparirao sam sa svima, u amaterskom boksu sam se borio protiv svih najboljih i zbog toga se uistinu od prvog dana osjećam spreman za svakoga."

U meču je imao 110 kilograma i izgledao je sjajno, mnogi su rekli najbolje do sada.

"Ovo je moja optimalna težina, najbolje se osjećam između 108 i 110 kilograma. Brz sam i pokretan", kratko je objasnio.

Nije moglo proći niti bez spomena Alena Babića. Njegov bivši sparing partner putem društvenih mreža komentira Filipove nastupe i izjave pa se zatražio komentar najbolje rangiranog hrvatskog boksača.

"Na Alena Babića nemam komentara, on svojim načinom ponašanja i načinom boksa dovoljno govori sam o sebi. Boksački je jako limitiran niti ima ikakve predispozicije za biti u svjetskom vrhu. Sve što ima je trash talk i moje ime u ustima, a shvatio je da time prolazi i završava na portalima. To je sve što mogu reći o njemu", bio je kratak.

Još je dodao nešto o planovima za 2021. godinu. Rekao je kako se namjerava tijekom nje boriti tri puta, ali onaj glavni cilj puno je važniji. Svom International WBC pojasu sad je dodao pojas istog ranga prema IBF-u. I upravo je ljestvica te organizacije ona na kojoj vidi najbolji prostor za uspon.

"Cilj je pozicionirati se na IBF ljestvici i izboriti poziciju izazivača. Nakon meča u veljači ili ožujku ću tamo biti Top 5 ili Top 4. Nije isključeno da se uz prave rezultate već 2021. godine borim za titulu. Naravno, nisu isključene niti druge opcije, da se za tu titulu borim kasnije ili čak nikad. Idemo polako i vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je na kraju "El Animal", koji je bio spreman odgovoriti na još koje pitanje, no mediji su bili više nego zadovoljni ovime što su dobili.

Linker
20. travanj 2024 13:40