Brestovac: Veselim se borbi u Opatiji, FFC pojas daje dodatni naboj

intervjuiIZDVOJENA VIJEST 23.11.2014 17:45h Autor:

Mladen Brestovac

Mladen Brestovac je jučer došao do sjajne pobjede u Francuskoj, a sad mu slijedi borba za naslov FFC prvaka u teškoj kategoriji. Velika pobjeda te borba koja mu slijedi sigurno su dobar povod za jedan interview s našim trenutno najboljim i najuspješnijim teškašem.

Protivnik Mladena Brestovca za borbu 20. prosinca u Opatiji još nije poznat, ali to ne znači da se Mladen ne sprema i da ne očekuje svoju pobjedu i osvajanje pojasa. Kao što je uostalom i jučer savladao opasnog Francuza Nicolasa Wambu i došao do desete pobjede u nizu te četvrte nokaut pobjede u posljednjih pet nastupa.

Mladene, čestitamo na pobjedi! Opiši ukratko, kakav je bio meč i da li te je Wamba nečim iznenadio?

Iskreno, nije me ničim iznenadio. Očekivao sam taktiku u kojoj će bježati od mene nakon što baci svaki udarac. Tako je na kraju i bilo i za to sam se pripremio.

Da li ti je žao što ga nisi završio efektnije, odnosno što je prekid došao zbog ozljede?

Prije ozljede mu je već dva puta bilo brojano i kad je na kraju druge runde došao u svoj kut, njegov tim je bacio ručnik, odnosno predali su borbu. Tako da, sigurno mi je žao što nisam došao do efektnije pobjede, posebno zato jer je meč bio pred njegovom publikom.

Ovo ti je deseta pobjeda u nizu, osjećaš li da si na nekom vrhuncu ili možeš biti još bolji?

Ne želim si stvarati nikakav pritisak na račun tog pobjedničkog niza. Poraz kad tad dođe, pa će doći i meni. Ne znam da li sam na vrhuncu. To ćemo znati kad dođu lošiji rezultati.

Nakon pobjede nad Wilnisom očekivao se iskorak u Gloryu, no nakon tog meča nisi ni nastupio. Je li bilo kontakta i gdje je zapelo?

Ne znam što se dogodilo i gdje je zapelo, no činjenica je da su oni bili u krizi. Nisi imali event punih pet mjeseci i sigurno su imali problema koje su morali riješiti i nekih stvari koje su morali posložiti. 

Očekuješ li onda sad uskoro taj poziv i imaš li na umu nekog borca kojeg bi volio vidjeti s druge strane ringa?

Sad razmišljam o meču u Opatiji i nakon njega se namjeravam odmoriti. No, onda očekujem taj poziv, a ime protivnika mi uistinu nije bitno. Mislim da će ljudi iz Glorya koji su zaduženi za to sigurno najbolje odlučiti.

Slijedi upravo ta Opatija i borba za FFC titulu. Koliko bi ti značio pojas najjače regionalne organizacije?

Na svaku borbu gledam jednako i u potpunosti se i ozbiljno pripremam za svaki nastup. Činjenica da je u igri borba za pojas daje samo dodatni naboj, a i težinu, no baš zbog toga se još više veselim ovom meču.

Možeš li malo prokomentirati FFC-ov teškaški roster, no i cjelokupnu kickboks scenu u regiji te u organizaciji. Slažeš li se da su npr. Petje i Jurković, uz tebe, borci za svjetski vrh?

FFC je organizacija koja se još razvija i napreduje, pa je tako i s rosterima koji se cijelo vrijeme popunjavaju i razvijaju. Očekujem da će svima konkurencija postajati sve jača i teža te da će borbe biti sve bolje i kvalitetnije. Igor Jurković je i prije FFC-a imao vrhunske rezultate, tako da je ovo sve samo potvrda njegovih dosadašnjih rezultata i kvalitete. Samo Petje je najviše stasao i napredovao upravo u FFC-u i tu je krenuo njegov iskorak na top nivo. Obojica su izuzetni talenti, sjajni sportaši i od njih očekujem samo najbolje stvari.

Gdje se vidiš iduće godine u ovo vrijeme, kako u sportskom, tako i u privatnom životu?

Kao što sam rekao, nakon borbe u Opatiji namjeravam odmoriti, a toliko daleko ne bih gledao. Nadam se samo da ću uspjeti ostati zdrav te nastaviti s ostvarivanjem dobrim rezultata.

Razgovarao: Mario Katušić
mario.katusic@fightsite.hr

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI