K1 i Boks

Iron Mike savjetovao Wildera i objasnio zašto Joshua i Fury trenutno vladaju teškom kategorijom

Mike Tyson
 THOMAS SAMSON / AFP
Legendarni Mike Tyson zadovoljan je aktualnom situacijom u teškoj kategoriji, a to se može vrlo jasno iščitati iz njegovih posljednjih komentara.

Bivši svjetski prvak u razgovoru za The Sportsman nije se ustručavao nahvaliti današnje predvodnike 'kraljevske kategorije'. Boksačka legenda tako je u potpunosti podržala odluku Deontaya Wildera da aktivira klauzulu koja mu jamči trilogiju s Tysonom Furyjem, a kod 'Kralja Cigana' i Anthonyja Joshue jednim je vrlo kratkim i jasnim zaključkom objasnio zašto su tu gdje jesu.

"Sviđa mi se i ponosan sam što je dobio ime po meni. Zaista to cijenim. Stvarno sam bio jako zahvalan i počašćen kada sam to saznao. Njegov boksački stil funkcionira dobro za njega", rekao je Mike na temu Tysona Furyja, a onda u priču uključio i Joshuu.

Na pitanje da prokomentira britanske boksače, Tyson je odgovorio izjavom koja objašnjava zašto su oni danas na samome vrhu:

"Oni su u najboljoj mogućoj formi i izvlače ono najbolje iz ovoga sporta. U njima vidim jednu veliku želju za pobjeđivanjem. Rekao bih da su očajni u toj želji da pobijede."

I dok su mnogi kritizirali Wilderovu odluku da se odmah vrati u akciju i to novom borbom protiv Furyja koji ga je u veljači zaustavio u sedmoj rundi njihovog revanša, Mike je tu u potpunosti podržao 'Brončanog bombardera'.

"Treba se odmah vratiti, odmah. Oporavi se, vrati glavu u red i dođi ponovno u ring", savjetovao je Tyson bivšeg WBC-ovog prvaka.

A kako bi po legendarnom nokauteru završio meč Furyja i Joshue?

"Ne znam tko bi pobijedio, ali znam da bih to volio gledati", zaključak je Tysona.

Linker
04. svibanj 2024 14:52