UFC

Islam Makhachev bez borbe na UFC 254 priredbi

Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev
 Instagram
Izuzetno perspektivni Islam Makhachev uklonjen je s programa UFC 254 priredbe

Prije otprilike tjedan dana Islam Makhachev ostao je bez protivnika za nastup na UFC 254 priredbi. Trebao je to biti Rafael Dos Anjos, no bivšem prvaku lake kategorije se ispriječio pozitivan test na COVID-19, što je značilo kako njega na Fight Islandu nećemo gledati. Ipak, postojala je nada da će UFC pronaći protivnika za jednog od najvećih talenata lake kategorije i borca kojeg je Khabib Nurmagomedov nazvao svojim nasljednikom, a pokojni Abdulmanap borcem u mnogočemu boljim od njegovog sina.

Potraga za protivnikom je krenula, no imena se nisu pojavljivala. Čak je reagirao i Islamov menadžer Ali Abdelaziz, koji je ponudio sto tisuća dolara svog novca Tonyju Fergusona, da prihvati borbu protiv Dagestanca, uz dodatak jednako tolikog iznosa ako Ferguson dođe do pobjede. "El Cucuy" je bez razmišljanja to odbio i tada je bilo jasno da su šanse za pronalaskom adekvatnog protivnika minimalne.

To se potvrdilo objavom kako se na Makhacheva više ne računa, odnosno kako se on 24. listopada na Fight Islandu neće boriti. On će u svakom slučaju ostati u Dubaiju, gdje se cijeli Eagles MMA tim nalazi na pripremama, no nije poznato hoće li s Khabibom i Umarom Nurmagomedovim putovati i u Abu Dhabi.

Mahkachev je u dosadašnoj profesionalnoj karijeri upisao 18 pobjeda i jedan poraz, dok je u UFC-u na omjeru 7-1. Jedini poraz ovom 29-godišnjaku nanio je Adriano Martins, još 2015. godine.

Linker
20. travanj 2024 13:13