UFC

Ispunjena Khabibova želja koju je izrekao nakon pobjede protiv Gaethjea

Khabib Nurmagomedov
 screenshot/YouTube
Khabib Nurmagomedov postao je vodeći borac službene UFC-ove 'pound-for-pound' ljestvice

"Samo jednu stvar želim od UFC-a. Trebate me postaviti kao prvog 'pound-for-pound' borca. To zaslužujem. Prvak sam, 13-0 u UFC-u, 29-0 u čitavoj karijeri", poručio je Khabib Nurmagomedov samo nekoliko trenutaka nakon što je objavio svoje umirovljenje.

Iako sam UFC nije zadužen za službene ljestvice, nego za to imaju zaduženu grupu od 15-novinara koji slažu svoj poredak svake kategorije pa tako i onaj "pound-for-pound", za očekivalti je bilo da će mu se želja ispuniti. Danas je to službeno potvrđeno.

Na službenoj ljestvici svih boraca u promociji, Khabib je preskočio Jona Jonesa te će se tako umiroviti doslovno na vrhu, odnosno više od toga nije mogao. Osim, da se naravno umirovio s titulama više divizija, no izvan lake se nije niti borio niti je tako što ikad spominjao kao opciju. Svojim novim statusom pohvalio se i putem svog osobnog Instagram profila.

"To je moje životno djelo, a ništa u životu nisam postigao lako, ništa mi nije poklonjeno jer sam dobar momak. Težak rad, nada u Allaha i strpljenje. To su tri sastojka koja su me učinila uspješnim. Naravno, tu su kontrola i savjeti mog oca, koji je u mene uložio jako puno vremena i rada", napisao je Khabib uz fotografiju službenog poretka.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

It was work of my life, I never got anything easy, and nothing was given to me because I’m nice guy. Hard work, hope for Allah and patience, this three ingredient helps me to get successful, and of course, control and advises from my Father, who invested in me a lot of time and work. - Это была работа всей моей жизни, я ничего не получил легко, и ничего мне не далось просто так. Упорный труд, Надежда на Аллаха и терпение, вот три качества которые мне помогли прийти к успеху и конечно же постоянный контроль и советы Отца, который вложил в меня очень много времени и труда.

Objavu dijeli Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov)

Jon Jones je odmah nakon Khabibove želje reagirao s porukom da će mu prepustiti tu čast dok ne osvoji teškaški pojas, da bi nedugo nakon toga ipak negativno reagirao.

"15 svjetskih titula, brojke ne lažu. Čestitam Khabibu na nevjerojatnoj karijeri. Znam da je svog oca, kao i milijune fanova diljem svijeta učinio ponosnima. Neka ga Bog blagoslovi na njegovom putovanju. Ovo je definitivno bio moćan trenutak, ali i moja logika definitivno drži vodu", rekao je Jones kroz nekoliko 'tweetova'.

No, s Jonesom se novinari koji slažu ljestvicu nisu složili. Uostalom, on bi se vrlo brzo trebao vratiti tamo gdje je bio. Čim Khabib službeno obznani svoje umirovljenje te napusti poziciju prvaka, bit će i uklonjen s ljestvica. Vjerojatno će Jonesu onda "srce biti na mjestu".

Linker
20. travanj 2024 00:36