UFC

Jairzinho se ne boji Ngannouovog udarca: 'Pobijedit ću ga, uzeti njegovo mjesto i boriti se za pojas'

Jairzinho Rozenstruik
 Screenshot/Youtube
Jairzinho Rozenstruik je u 2019. godini u prve četiri borbe u UFC-u prošao put od debitanta do potencijalnog izazivača, a ove godine planira otići korak dalje i uzeti pojas, koji je trenutno u rukama Stipe Miočića.

Jairzinhu (10-0 MMA, 4-0 UFC) neće biti lako nadmašiti prošlogodišnje uspjehe, kada je nanizao pobjede protiv Juniora Albinija, Allena Crowdera, Andreija Arlovskog i Alistaira Overeema. Posljednjeg je svladao u prosincu na impresivan način, brutalnim udarcem za prekid i preokret četiri sekunde prije kraja borbe nakon što je Nizozemac dominirao u svim rundama. Sljedeći na listi mu je Francis Ngannou, jedan od najopasnijih teškaša svijeta koji će protiv Rozenstruika 28. ožujka loviti svoju drugu borbu za pojas.

"Čujem da ljudi govore da bih trebao dobiti borbu za pojas, a mislim da i Ngannou riskira svoju poziciju izazivača. Zato ću ga pobijediti, uzeti njegovo mjesto i boriti se za titulu", najavio je Rozenstruik kojeg nimalo ne plaše Ngannouovi snažni udarci.

"Borio sam se protiv snažnih i velikih, strašnih boraca, i nokautirao sam ih. Neće biti ništa drugačije. Radimo i obavit ćemo posao, zbog toga sam tu. Ne mislim da je Francis najbolji udarač protiv kojeg sam se borio, ali je najveći izazov. Vjerujemo da ću ga srediti. To je borba koja može ići na jednu i drugu stranu, tko će prvi pogoditi, tko će moći udariti, a tko neće uspjeti. Vidjet ćemo 28. ožujka", najavio je Rozenstruik.

Dok je Surinamac još neporažen, Ngannou je u karijeri upisao samo dva poraza, jedan od Derricka Lewisa i onaj u borbi za pojas protiv Stipe Miočića.

Linker
25. travanj 2024 19:22