K1 i Boks

Jarrell Miller mogao bi se uskoro vratiti unatoč teškom doping padu: 'Bolji sam od Joshue i Furyja'

Jarrell Miller
 Adrian DENNIS / AF
Još jedna od raznih nelogičnosti i neposloženosti u svjetskom profesionalnom boksu dovesti će do toga da će se Jarrell Miller vjerojatno moći vratiti u ring tek godinu dana nakon jednog od najtežih doping padova koje pamtimo u borilačkom sportu.

Iako je prije nešto manje od godinu dana, dok se pripremao za meč protiv Anthonyja Joshue, pao na čak tri doping testa, Jarrell 'Big Baby' Miller odradio je sve suspenzije koje su mu tim putem izrečene i nakon krize s pandemijom koronavirusa mogao bi se vratiti u ring. On je inače bio pozitivan na hormon rasta, EPO i GW1516 receptor, odnosno mediji su često karikirali navodeći kako je "pao na cijelu ljekarnu". No, kako ne postoji neka središnja organizacija koja kontrolira profesionalni boks, a Miller u tom trenutku nije niti imao boksačku licencu, nisu postojali kriteriji po kojima bi bio suspendiran od strane Komisije savezne države New York, na čijem je testu bio pozitivan. Oni su mu tek mogli uskratiti licencu. WBA mu je na svoju ruku odredio šest mjeseci i to je bilo to. Jedino što će morati napraviti je ishoditi licencu, koju kao što je navedeno nije niti tada imao. A to mu je zapravo pomoglo.

I dok Miller čeka da se situacija s epidemijom koronavirusa dovede u red te da se krene pripremati za svoj po većini prerani povratak u ring, ovaj 31-godišnjak vratio se svojoj najdražoj zanimaciji. Riječ je o prozivanju drugih boraca i omalovažavaju njihovih rezultata. To ne treba čuditi jer se radi o jednom zaljubljeniku u "trash talk". I on puca vrlo visoko, tako da su njegove mete njegov nesuđeni protivnik Anthony Joshua te Tyson Fury.

"Ja sam trenutno boksač broj dva u svijetu. Jedini razlog zašto nisam broj 1 je to što nemam pojas. Znam da sam bolji od svih tih momaka. Bolji sam od Joshue, bolji sam od Tysona Furyja te od Deontaya Wildera. Bit ću svjetski prvak i to ću postati prvom prilikom", najavio je u razgovoru za BonusCodeBets boksač kojeg je BoxRec jedno vrijeme zadržao na njegovoj Top 10 poziciji, da bi ga tek nedavno zbog neaktivnosti uklonili s teškaške ljestvice.

Njegov pad na doping testu zapravo je bio početak turbulentnog teškaškog razdoblja. On je ostao bez velikog meča i prilike za veliku zaradu, a protiv Joshue ga je zamijenio Andy Ruiz Jr., odmah kreiravši veliko iznenađenje. Što se tiče tog zapravo vrlo skandaloznog doping pada, Miller ga danas naziva tek loših vijestima, iako je svima jasno da bi u normalnim okolnostima odmarao minimalno dvije godine, a vjerojatnije i puno više.

"Da nije bilo nekih loših vijesti, grozne informacije, ja bih danas bio svjetski prvak. No, moram se znati nositi s tim što se dogodilo", dodao je još Miller, uputivši nekoliko kritika mi na adresu promotora Eddieja Hearna kojeg čini se smatra krivcem za ono što mu se dogodilo.

Miller je inače pad na doping testu doživio i 2014. godine, dok je bio kickboksač i član Gloryja. Otprilike tad se odlučio u potpunosti okrenuti boksu, gdje je na omjeru 23-0-1 te gdje je došao do prilike napasti tada prvog teškaša svijeta, Anthonyja Joshuu. Hoće li ponovno doći do te prilike, ovisit će o njemu i njegovim nastupima, ali i o interesu fanova za njegov napad na titulu. Naime, nakon spomenutih doping testova, popularnost koju je naglo stvorio je jednako tako naglo i opala.

Linker
20. travanj 2024 09:47