UFC

Jiri Prochazka najveći dobitnik novih UFC rang ljestvica

Oezdemir vs. Prochazka
 screenshot
Nakon UFC 251 priredbe osvježene su rang ljestvice UFC-ovih kategorija

UFC 251 priredba donijela je nekoliko zanimljivih i bitnih promjena na UFC-ovim rang ljestvicama. Najvažnija je ona u bantamu, odnosno kategoriji koja je dobila novog prvaka, Petra Yana. Njegovim odlaskom s trećeg mjesta na poziciju prvaka većina se boraca pomakla prema naprijed, a novi član poretka kategorije postao je Merab Dvalishvili.

Osim na poziciju prvaka bantam kategorije, Yan je uskočio i na pound-for-pound ljestvicu, gdje se nalazi na 13. mjestu. Najvažniji pomak na njoj napravio je Kamaru Usman, preskočivši Daniela Cormiera te je sad peti. Na istoj ljestvici, Conor McGregor pao je dvije pozicije i sad je deseti.

Ipak, najveći novitet je skok Jirija Prochazke na osmo mjesto poluteške kategorije, već nakon prve UFC borbe. To mu je donijela impresivna nokaut pobjeda nad Volkanom Oezdemirom i pred njim je sad nekoliko opcija sjajnih borbi. Jorge Masvidal pao je za jedno mjesto na ljestvici veltera, gdje je sad četvrti, dok je Leon Edwards skočio na treće mjesto.

Što se tiče žena, Rose Namajunas ponovno je prva izazivačica slamka kategorija, a skočila je dva mjesta i na ženskoj pound-for-pound ljestvici, gdje je sad četvrta. Amanda Ribas pomaknula se dva mjesta te je sad 12. borkinja slamka kategorije.

Sve rang ljestvice možete pogledati na OVOM linku.

Linker
17. travanj 2024 17:35