K1 i Boks

Joe Joyce nakon pobjede karijere: 'Osjetio sam njegovu snagu, bio sam sretan kad je bilo gotovo'

Joe Joyce
 screenshot/YouTube
Pobjeda u meču protiv Daniela Duboisa je iza Joea Joycea, a Juggernauth već ima planove za budućnost

Sjajan rad lijevog direkta Joea Joycea prvo je napravio štetu u području kod lijevog oka Daniela Duboisa, koji je bolje otvorio veliki subotnji meč, a onda je bivši srebrni olimpijac iskusno nastavio raditi na dodatnoj šteti sve dok ona nije postala tolika da je Dubois početkom desete runde shvatio kako dalje ne može.

Tako je Joyce s pozicije autsajdera došao do najveće pobjede svoje dosadašnje karijere. Ista ga je postavila na deseto mjesto teškaške ljestvice BoxReca, ali još važnije je to što je porastao u očima boksačkih fanova i promotora. Savladao je momka kojeg su svi već vidjeli na vrhu te pokazao kako za početak ipak slijedi njegovo vrijeme. Ali, meč je bio sve samo ne lagan po Joea.

"Bilo mi je drago kad je meč napokon bio gotov. Primio sam neke teške udarce i svaka čast Danielu. Mlad je, ali posjeduje veliku snagu. Svjež je, gladan je i sigurno će se vratiti bolji. Srećom, ja sam već ranije osjetio takvu snagu kroz sve moje iskustvo. Naučio sam kako proći kroz to i vratiti se. Blagoslovljen sam dobrom bradom i mogu prolaziti kroz takve udarce te se nastaviti kretati naprijed", rekao je Joyce za BT Sport, nedugo nakon što je u desetoj rundi završio meč.

Meč možemo podijeliti na prvi dio gdje je Joyce većinom eskivirao, čekajući da se Dubois odmori i drugi dio u kojem je krenuo kapitalizirati priliku koja mu se pojavila.

"Gledao sam mu to oko i vidio sam da počinje sve jače otjecati. Osjećao sam se dobro pogađajući ga u to mjesto, pronašao sam dobar udarac. Osim toga sam uspio izbjegavati njegove pokušaje desnom. Isto tako sam pokušao da mu ne priđem previše, onda je opasan ako pusti svoje najbolje udarce. Nisam smio niti doći leđima na konopce. Nisam nipošto htio biti pogođen nakon što on pusti svoje ruke da rade", objasnio je način na koji je boksao u kasnijim rundama, kad je i došao do pobjede.

Na kraju je preostalo pitanje kakvi su mu planovi za budućnost, a poruka je bila vrlo jasna.

"Usyk, spreman sam za tebe Usyk", rekao je Juggernauth na način oponašajući govor engleskog jezika ukrajinskog boksača. Njih dvojica susreli su se prije par godina u WSB ligi, a Usyk je upisao pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom nakon pet rundi.

Za očekivati je kako će Joyce sad preuzeti drugu poziciju na WBO ljestvici, koja je do sada pripadala Duboisu. Prvoplasirani borac te ljestvice i prema tome propisani izazivač je upravo Usyk. On će tražiti borbu za titulu ili da Anthony Joshua napusti istu. Ako Joshua prihvati Usyka kao izazivača, Joyce će morati imati strpljenja te vjerojatno braniti svoju poziciju. Ako Joshua napusti spomenutu titulu da bi se borio protiv Tysona Furyja, onda je Joyce glavni kandidat za borbu protiv Usyka za upražnjenu titulu. Naravno, Joshua prije toga ima zadatak savladati Kubrata Puleva u meču koji će njih dvojica odraditi 12. prosinca. Ako titule pripadnu bugarskom teškašu, sve će zbog gotovo sigurnog revanša otići na čekanje.

Linker
18. travanj 2024 06:49