K1 i Boks

Joe Joyce: 'Nemam pritiska, po kladionicama me Dubois već pobijedio'

Joe Joyce
 screenshot/YouTube
Još je samo jedan dan preostao do izuzetno važnog boksačkog meča teške kategorije

Napokon je došao i taj vikend tijekom kojeg će u ring ući Daniel Dubois i Joe Joyce. Dva sjajna britanska boksača iza kojih je podjednak staž u profesionalnom boksu, unatoč 12 godina razlike u starosti. Iako je iza Joycea dugogodišnja uspješna amaterska karijera, Dubois ima nešto više profesionalnih nastupa, a činjenica da se predstavio kao ekspresni nokauter u ovom ga je meču učinila favoritom. Joyce osobno nema ništa protiv toga, čak smatra da je time pritisak na njegovom protivniku.

"Nemam apsolutno nikakvog pritiska jer je po kladionicama Dubois već pobijedio. Napravio si je veliko ime i sad je sav pritisak na njemu", prenosi Mirror Joyceove riječi, ali i dodatno razmišljanje:

"Ne znam zašto kladioničari to vide na taj način, no to mi je u redu jer će biti za mene još bolje nakon što ga pobijedim,"

Kad se pogleda protiv koga se koji od njih borio, Joyce ima veće pobjede te se nalazi pet pozicija bolje plasiran na Boxrecovoj ljestvici nego Dynamite, koji je 21. teškaš svijeta. Pobjeđivao je "Juggernaut" bivšeg svjetskog prvaka Bermanea Stivernea, kao i Kličkovog izazivača Bryanta Jenningsa. I Alexander Ustinov je globalno poznato ime, a njega je nokautirao u trećoj rundi.

Najpoznatije ime na rezimeu Duboisa je Nathan Gorman, popularni britanski teškaš, no niti on nije prije njihovog meča, unatoč što je u njega ušao sa 16-0, imao puno jačih ispita. Joyce tako smatra da je on svoju kvalitetu dokazao i potvrdio te da nosi vrijedno iskustvo koje će mu itekako pomoći u ovom meču.

"Borio sam se na puno višem nivou od njega pa mi to daje psihološku prednost. Nema prave zamjene za iskustvo i mislim da ću to pokazati ovom mladom štenetu. Navikao sam se boriti protiv najboljih. On nije niti blizu tog nivoa, borio se na nacionalnoj razini, čak niti na europskoj. Ja već godinama nastupam na najvišem svjetskom nivou, prvo u amaterima, a onda sam nastavio i u profesionalnoj karijeri", uvjeren je srebrni olimpijac iz Ria u svoje kvalitete.

Posebna vrijednost ovog meča je činjenica da se Dubois nalazi na drugom mjestu WBO ljestvice izazivača. Kako je riječ o organizaciji čiji je obavezni izazivač Oleksandr Usyk, postoji mogućnost da se pobjednik ovog meča bori protiv Ukrajinca. Jedna opcija je borba za privremenog prvaka, a druga je čak i ona za pravog, ako Anthony Joshua bude prisiljen napustiti pojas, odbije li borbu protiv Usyka, što se trenutno čini kao izvjesna opcija.

Linker
19. travanj 2024 07:55