UFC

Jonesov trener tvrdi da imaju recept za Miočića: 'Stipe je sjajan, ali Jon je bolji u svim tim aspektima'

Brandon Gibson, Jon Jones i Mike Winkeljohn
 screenshot
Mike Winkeljohn ima veliko poštovanje prema Stipi Miočiću, no smatra kako je Jon Jones bolji borac

Odlazak Jona Jonesa u tešku kategoriju svakako je nešto što MMA fanovi već nekoliko godina iščekuju. Nakon što je Jones napokon najavio kako će to učiniti, čeka se samo informacija o njegovoj prvoj borbi u kraljevskoj kategoriji. No, isto tako je nemoguće već ne razmišljati o tome što Jones može protiv najboljih. A realno je pretpostaviti kako bi mu već jedna pobjeda trebala biti dovoljno za napad na titulu.

Netko tko jako dobro može procijeniti njegove kvalitete je dugogodišnji trener Mike Winkeljohn. On bi svakako volio Jonesa vidjeti u borbi protiv Stipe Miočića i to je ono prema čemu cijeli tim gleda već u idućoj godini.

"Definitivno gledamo prema borbi protiv Stipe. Po mom mišljenju je to sjajna borba za Jona i borba koja bi ga motivirala. Stipe je fantastičan borac i jako mi je sviđa kao čovjek. Nemam ništa za reći o njemu osim uistinu sjajnih stvari, a pored svega je sjajan borac. No, Jon je svoje ciljeve usmjerio prema tome da bude najbolji", rekao je Winkeljohn u razgovoru za Submission Radio.

Miočić bi prije toga trebao ponoviti nešto već napravljeno te savladati Francisa Ngannoua. Onda bi ga mogao čekati Jones, a Winkeljohn vjeruje da bi tu trebao biti kraj Stipine vladavine. Jednostavno ima veliko povjerenje u kvalitete svog borca.

"Bila bi to jako teška borba. Stipe je sjajan udarač, kvalitetan u svemu, ali i vrlo pametan. Vidio sam kako je neke od najboljih teškaša kontrolirao na podu. Vrlo je mudar po pitanju svega što radi. No, mislim kako je Jones bolji od njega u svim tim aspektima. Kad Jones uspije posložiti svoj um, svakoga će savladati u hrvanju, svakoga će isto tako savladati i u stand upu. Kad se stvari dobro poslože, Jones može pobijediti svakoga bilo gdje i priuštiti krvavi show", dodao je.

Jonesov teškaški debi ipak još uvijek nije na vidiku. On će se prvo morati s UFC-om dogovoriti oko uvjeta. Upravo problemi oko toga su doveli do njegovog napuštanja titule poluteške kategorije, a tim putem je odmah rekao kako odlazi u tešku kategoriju, no isto tako da se neće boriti dok mu UFC ne pokaže koliko ga cijeni. Naravno, u brojčanoj vrijednosti sa znakom $ na kraju.

Linker
16. travanj 2024 02:36