K1 i Boks

Joshua ili Fury? Usyk otkrio kome daje prednost u najiščekivanijem boksačkom okršaju

Oleksandr Usyk
 Sergii Kharchenko/NurPhoto via AFP
"On ima pravi mentalitet i boksačke vještine potrebne za pobjedu"

Oleksandr Usyk vjeruje kako Tyson Fury ima sve što mu treba za pobjedu na Anthonyjem Joshuom.

Puno se posljednjih mjeseci govori o potencijalnom susretu dvojice teškaških prvaka, a nakon Joshuine pobjede protiv Kubrata Puleva priča se ponovno zakotrljala, možda i jače no ikad.

Prema posljednjim informacijama, verbalno su oni glavni detalji dogovoreni, a meč koji čeka čitav boksački svijet mogao bi se održati u svibnju ili lipnju iduće godine.

Čak i jedna od najvećih prepreka, koja se skrivala u Oleksandru Usyku kao obaveznom WBO izazivaču, više ne djeluje nepremostivo.

Fenomenalni Ukrajinac i nekoć apsolutni vladar lakoteške kategorije, spreman je otvoriti put prema borbi za ujedinjenje Furyjeve WBC i Joshuinih WBA, WBO i IBF titula.

To se moglo i naslutiti iz nekih Usykovih izjava, ali jasno je svima da će odluka o svemu pasti na sastanku s kojim će i on nešto dobiti.

Pretpostavka je da bi si Usyk mogao osigurati nekakvu garanciju za meč s pobjednikom. Iako i tu, napomenimo, postoji mali problem, a on se skriva u klauzuli o revanšu, koju će, pretpostavlja se, imati i Joshua i Fury. To bi onda značilo da Usyka čeka poduža pauza koju bi tek možda prekinuo neki lakši meč kojim bi održavao formu, odnosno ostao aktivan. Kao jedna opcija se, naravno, po boksačkim portalima spominje i neki oblik financijske ponude kojom bi se Ukrajinca privremeno 'primirilo'.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti razvoj događaja. A dođe li zaista do borbe za ujedinjenje svih uglednih pojaseva, čini se da Usyk u njoj favorizira WBC-ovog prvaka.

"Trebao bih reći da je Tyson Fury nepredvidljiv boksač. On ima pravi mentalitet i potrebne boksačke vještine (za pobjedu nad Joshuom). Ali ovo je boks i ne mogu predvidjeti što će se dogoditi i kako će ta borba završiti. Morat ćemo pričekati i vidjeti, a ja znam da bih to sigurno gledao", rekao je Usyk u razgovoru za The Sun.

Slažete li se s Usykom?

Screenshot (YouTube)
Anthony Joshua i Tyson Fury

Linker
25. travanj 2024 20:56