UFC

Junior Dos Santos ugovorio presudnu borbu za svoju karijeru

Junior Dos Santos
 screenshot/YouTube
UFC 252 priredba dobila je veliko pojačanje u nastupu bivšeg teškaškog prvaka, Juniora Dos Santosa

Nakon što je u siječnju poražen od Curtisa Blaydesa, što mu je prvi put u karijeri da je spojio dva poraza u nizu, Junior Dos Santos spreman je tražiti iskupljenje i povratak na pobjednički put borbom protiv Jairzinha Rozenstruika, koja će se održati 15. kolovoza na UFC 252 priredbi predvođenoj Stipom Miočićem i Danielom Cormierom. I nećemo pogriješiti ako kažemo da je, obzirom na okolnosti, u pitanju ključna borba njegova MMA karijere.

36-godišnji bivši prvak UFC-ove teške kategorije, Junior Dos Santos (21-7, 15-6 UFC), prošle je godine u ovo vrijeme bio u sjajnoj situaciji. Nakon neuspješnog napada na titulu, spojio je tri pobjede i čekao ga je veliki duel protiv Francisa Ngannoua. Ipak, niti on nije izdržao udarce Kamerunca te je nakon 71 sekunde nokautiran, čime se ponovno udaljio od novog napada na titulu. Nažalost po njega, još udaljeniji je postao nakon 25. siječnja ove godine i poraza od Curtisa Blaydesa, koji ga je nokautirao u drugoj rundi. Sad će iskupljenje morati tražiti protiv još jednom borca poznatog po ekspresnim i brutalnim završecima svojih borbi.

Jairzinho Rozenstruik (10-1, 4-1 UFC) nije ostvario svoj plan brzog dolaska na vrh, budući da je prošlog mjeseca postao još jedna na listi žrtvi Francisa Ngannoua, no izrazio je želju što se prije vratiti i stvoriti si novu sličnu priliku. UFC mu je to osigurao ugovaranjem ove borbe, čime automatski ima priliku savladati još jednu veliku zvijezdu, nakon što si je prethodni status izgradio pobjedom koju je u prosincu prošle godine ostvario protiv Alistaira Overeema. Surinanski opaki udarač sigurno je odličan test za trenutno mogućnosti JDS-a, a slična je situacija i s drugog gledišta.

Junior Dos Santos trenutno se nalazi na petom mjestu ljestvice izazivača teške kategorije, dok je Rozenstruik jednu poziciju ispod njega.

Linker
19. travanj 2024 09:28