K1 i Boks

28-godišnji profesionalac preminuo od posljedica meča koji je boksao u petak

Maxim Dadashev
 Screenshot
28-godišnji ruski profesionalni boksač Maxim Dadashev je preminuo u utorak od posljedica ozljeda koje je zaradio prošlog petka u meču protiv Subriela Matiasa, javlja ugledni ESPN.

Nakon što je poražen od Matiasa u meču koji je bio zapravo eliminator uoči dvoboja za IBF-ovu titulu u junior velter kategoriji, Dadashev je radi krvarenja u mozgu stavljen u induciranu komu. Postupak su odradili liječnici u UM Prince George bolnici u američkom Marylandu. Nažalost, stanje mu se tijekom vikenda pogoršalo i liječnici su u utorak utvrdili njegovu smrt. Unatoč svemu što su poduzeli, spasa mu nije bilo.

Meč između Matiasa i Dadasheva je zaista bio brutalan, a njegov ga je trener Buddy McGirth u konačnici prekinuo nakon 11. runde ustvrdivši da je ruski boksač pretrpio previše štete.

"Ako ja to ne učinim, sudac će prekinuti meč. Molim te Max", rekao mu je trener u trenutku kada je odlučio predati meč i baciti ručnik. Boksač se s tom odlukom nije slagao i želio je nastaviti boksati.

Dadashev se srušio po povratku u svlačionicu i počeo je povraćati. Dvoranu je napustio na kolicima i odmah je prevezen u najbližu bolnicu. Nažalost, ozljede koje je pretrpio tijekom 11 rundi dugačkog meča su bile preteške.

I Matias i Dadashev su bili neporaženi u profesionalnim karijerama s 13-0. Ruski boksač je rođen u St. Petersbugu, ali je čitav život proveo u Americi gdje je i odradio sve svoje dosadašnje mečeve.

Linker
19. travanj 2024 14:17