K1 i Boks

'Ako ovako nastavim, netko će me pobijediti!' - Joshua je još prije dvije godine predvidio poraz od Ruiza

 Screenshot (YouTube)
Anthony Joshua izmijenio je neke stvari u svojim pripremama i svom stilu za veliki boksački revanš u kojem će 7. prosinca pokušati osvetiti jedini poraz u svojoj karijeri.

Otkrio je to britanski borac u 'Gloves Are Off' emisiji na Sky Sportsu. 'AJ' tvrdi kako je već dvije posljednje godine svjestan toga da njegov stil treba određenu prilagodbu i da bi ga skupo moglo koštati ako se pojedini detalji ne isprave.

Na kraju je Joshua zaista i skupo platio svo to odgađanje i ignoriranje, a glavni krivac za to bio je Andy Ruiz Jr. koji ga je zaustavio u sedmoj rundi i u New Yorku od njega preuzeo WBA (Super), IBF, WBO i IBO teškaške titule.

"Definitivno postoje stvari na kojima mogu raditi. Već dvije godine vrištim u dvorani - 'Ako ovako nastavim, uskoro će me netko pobijediti!'. Ali nekada alati s kojima raspolažete funkcioniraju jako dobro i vi uništavate sve u kategoriji... E onda situacija zna biti takva da vam nije potrebno razvijanje drugih alata", izjavio je Joshua dodavši:

"Već dvije godine to govorim. Zato to i sada spominjem, moram se vratiti svojim instinktima. Moj stil se mora promijeniti. Ako želim isti rezultat, radim iste stvari u pripremama. Ako želim različit, onda moram i na treningu neke stvari raditi drugačije. Ne mislim sve promijeniti. Nisam imao dovoljno vremena za izmjenu čitavog plana, ali svjestan sam da postoje određene rupe za koje već neko vrijem govorim da se moraju zatvoriti", zaključio je bivši prvak.

Linker
20. travanj 2024 11:52