K1 i Boks

Amir Khan i Manny Pacquiao potpisali ugovor za meč u Saudijskoj Arabiji

Manny Pacquiao i Amir Khan
Amiru Khanu se ispunila želja. Britanski boksač je potvrdio kako je dogovoren meč protiv legendarnog Mannyja Pacquiaa s kojim će se obračunati 8. studenog u Saudijskoj Arabiji.

Vrativši se u Bolton sa svojeg prošlotjednog meča Khan je u razgovoru za ITV Sports otkrio kako su on i Pacquiao već potpisali ugovore za ovu veliku borbu koja nas očekuje u Riyadhu.

Prije njihovog okršaja, "Pac- Man" pred sobom ima veliki meč ove subote kada se u Las Vegasu bori protiv neporaženog Keitha Turmana za WBA super titulu u velter kategoriji. Filipinac je najavio pobjedu prije šeste runde.

"Nadam se da će Manny pobijediti ovog vikenda i da neće zaraditi nikakve ozljede. To je borba kojoj se veselim već jako dugo. Manny je veliki prvak i nadam se da ćemo se boriti. Ugovori su potpisani. Ali nadam se da će slaviti proitv Turmana. To je teška borba za njega", rekao je Khan.

Khan je tako borbu potvrdio samo nekoliko dana nakon svog meča u Saudijskoj Arabiji. Prošlog petka na priredbi u Jeddahu tehničkim nokautom u četvrtoj rundi zaustavio je Australca Billiyja Diba. Bio je to lagan zadatak za 32- godišnjaka budući da se radilo o zamjenskom protivniku i boksaču perolake kategorije. Protiv Pacquiaa čekat će ga puno teži ispit.

Pobjeda je Khanu donijela upražnjeni WBC internacionalni pojas u velter kategoriji kao i honorar od sedam milijuna funti.

Nekoliko minuta nakon pobjede na Abdullah Sports City stadionu "King" Khan je izrazio želju da se vrati u Saudijsku Arabiju borbom protiv Pacquiaa.

"Gledajte, želimo borbu protiv Pacquiaa, nadajmo se da će doći u Saudijsku Arabiju. Nadam se da ćemo se vratiti do kraja godine i dovesti Mannyja Pacquiaa ovdje", rekao je.

Nema sumnje da će meč Khana i Pacquiaa privuči veliki interes publike i bivšim svjetskim prvacima donijeti ogromnu zaradu. Zanimljivo je i to što su obojica godinama trenirali pod velikim Freddiejem Roachom. Legendarni trener još uvijek radi s Pacquiaom dok se Khan za posljednji meč spremao s Bonesom Adamsom.

Linker
18. travanj 2024 15:50