K1 i Boks

Anthony Joshua: Borba s Furyjem ili Wilderom mora se dogoditi u 2020. godini

Anthony Joshua
 Screenshot/Youtube
Novi stari boksački prvak svijeta Anthony Joshua otkrio je planove za novu godinu, a jedan od njih je i meč s pobjednikom dvoboja između Tysona Furyja i Deontaya Wildera.

Joshua je prošlog tjedna uvjerljivo svladao Andyja Ruiza Jr-a u velikom revanšu i osvojio IBF, WBA i WBO titule. WBC pojas i dalje je u vlasništvu Deontaya Wildera, koji čeka meč protiv nekadašnjeg prvaka Tysona Furyja 22. veljače. Joshua želi meč s pobjednikom i priliku da ujedini sve pojaseve.

"Osjećam se kao u Gospodaru prstenova. To je posljednji prsten. Ispišimo povijest", rekao je Joshua za BBC Radio 2.

"Ta borba se mora dogoditi u 2020. godini. U istoj smo diviziji, istoj eri. Ako ta dvojica žele pisati povijesti, napravimo to, pogotovo Wilder pošto drži posljednji pojas", dodao je prvak.

"Ispisali smo povijest kad sam postao dvostruki prvak svijeta i osjećam da možemo to nadograditi u novoj godini", kaže Joshua.

Britanca čeka i obavezna obrana IBF i WBO pojaseva u sljedećih šest mjeseci ili se mora odreći tih titula. Obavezni IBF-ov izazivač je Bugar Kubrat Pulev, a WBO-ov Oleksandr Usyk.

"Ako se neću boriti protiv njih dvojice, morat ću odustati od pojasa, ali ja bih se radije borio i branio ih", rekao je Joshua.

Linker
20. travanj 2024 07:12