K1 i Boks

Anthony Joshua: Iza mene je desetljeće pakla i mučenja

Anthony Joshua
 Screenshot/Youtube
Novi stari prvak teške kategorije Anthony Joshua osvrnuo se na posljednje desetljeće tijekom kojeg je postao olimpijski pobjednik, teškaški prvak svijeta, izgubio titule i opet ih vratio.

Još 2012. godine Joshua je osvojio olimpijsko zlato nakon čega je krenuo po profesionalni teškaški naslov. Od 2014. do 2017. osvojio je WBA, IBF, WBO i IBO pojaseve, prošlog ljeta ih izgubio nokautom od Andyja Ruiza Jr-a i vratio ih pobjedom u revanšu prije tri tjedna.

"Posljednjih deset godina opisao bih kao pakao i mučenje. Kao kada prvi put hodaš po vrućem ugljenu - peče, ali navikneš se. To je bolno putovanje koje zahtijeva mnogo žrtvovanja, ali ima i nezaboravnih trenutaka i vremena koji dolaze s time. Iskustvo je najbolja učiteljica, naučio sam puno i to me čini čovjekom koji sam danas", rekao je Joshua.

"Bilo je lijepo pobijediti Ruiza i dokazati sebi da još to mogu, ali znao sam da imam to u sebi. Uvijek sam govorio, kada me pitaju kako se osjećam nakon pobjeda ili poraza, da sam na top nivou i da je to za mene normalno. Sretan sam zbog svojih fanova, sada se smješkaju, mogu pestati s trash-talkom i hodati uzdignute glave", dodao je Joshua u razgovoru za RT.

Početak nove godine donosi meč Tysona Furyja i Deontaya Wildera, a pobjednik bi mogao biti sljedeći suparnik Anthonyja Joshue, kojeg prvo čeka obavezna obrana barem jednog pojasa. Joshuu zanima meč s vlasnikom jedinog pojasa kojeg još nije osvojio, Deontayom Wilderom.

"Nije to zbog stila ili ljutnje, ali imam četiri pojasa i želim taj posljednji. Radije bih boksao protiv Wildera, ali još nisam stigao razmišljati o sljedećem protivniku. Ne uzbuđujem se oko toga, tko god pobijedi, bit će idealan za mene. Ne bježim od izazova, tko god prvi iskorači, dobit će priliku da mi pokuša oduzeti titule", poručio je Joshua.

Prokomentirao je i mogući odlazak iz boksačkog ringa u MMA svijet nakon što se u nekoliko navrata najavljivao njegov okršaj protiv Stipe Miočića.

"Mislim da je lako ljudima reći - nemoj ići u MMA. Ali vjerujem da sami sebi ne trebamo postavljati granice. Ako se otvori prilika, mislim da svatko treba pokušati i testirati svoje mogućnosti i ograničenja. MMA, gluma, kakva se god prilika pruži, treba ju iskoristiti jer se samo jednom živi", rekao je Joshua.

Linker
22. travanj 2024 13:24