Anthony Joshua iznio do sada najbizarniji razlog poraza od Ruiza

U svom posljednjem velikom intervjuu, Anthony Joshua iznio je do sada najbizarniji razlog za poraz od Andyja Ruiza Jr. Otkrio je kako nije u meč mogao ući uz pravi mentalni sklop jer je to bio meč kojim nije imao puno toga za dobiti.

U velikom razgovoru za JD Sports, objavljenom na njihovom Kanalu, Joshua je progovorio o meču u kojem je izgubio sve titule koje je do sada osvojio, kao i o onome što će trebati promijeniti da bi iste vratio u svoje vlasništvo. Priznao je Britanac kako u meču nije bio na potrebnoj razini, no iznenadio je onim što smatra razlogom za to.

Naime, Joshua je rekao kako mu je promjena protivnika zapravo bila veliki problem, budući da se dugo vremena nije znalo tko će to biti, a onda se pojavio boksač kojeg šira javnost zapravo nije poznavala. Otkrio je kako je sve to utjecalo na njega tako da u meču i onome što on donosi nije vidio ono što bi trebao.

"Taj meč, ako ćemo gledati po onome što je značio, nije mi mogao puno toga donijeti. Da sam pobijedio Ruiza, sad bih ovdje sjedio i ne bi mi to značilo niti blizu koliko mi znači sadašnji trening za revanš", rekao je Joshua, čime je zapravo između redaka otkrio i kako je podcijenio svog protivnika. Zapravo, većina analitičara je izjavila kako se po njegovom govoru tijela vidjelo da nešto nije u redu.

"Sve što je Ruizu značila pobjeda protiv mene, meni s druge strane pobjeda protiv njega nije predstavljala ništa", rekao je Joshua pa se okrenuo onome što mu je zapravo bila motivacija, ali očito ne dovoljna: "Dva tjedna prije mene Deontay Wilder je nokautirao Dominica Breazealea u prvoj rundi i ja sam imao namjeru odraditi posao na sličan način i time ne razočarati ljude."

Zapravo, Wilder je bio ono što mu se cijelo vrijeme nalazilo na pameti. Otkrio je kako je to meč koji on osobno već dugo vremena želi i vjerovao je kako bi pobjedom u Americi napokon mogao doći do njega.

"Wilder je bio jedini meč koji sam želio. Kad sam razmišljao o svrsi meča protiv Ruiza, samo sam se pitao hoće li Wilder biti idući. Nisam razmišljao samo o meču koji je ispred mene i o pobjedi u njemu, kao što sam zapravo trebao. Već sam mislio o tome što bi moglo biti iduće", otkrio je.

Revanš protiv Ruiza trebao bi biti idući meč za bivšeg prvaka, no pregovori oko lokacije još uvijek traju. Joshua i njegov tim bi Veliku Britaniju, dok Ruiz želi ponovno New York ili Meksiko. U međuvremenu se pojavila Saudijska Arabija kao treća opcija. Njihova ponuda vrlo je bogata i tko zna, možda bi neutralni teren napokon mogao biti ono što se traži.

Newsletter

Prijavite se na Fightsite.hr newsletter i ne propustite zanimljive priče!