K1 i Boks

Anthony Joshua otkrio što mu je Floyd Mayweather rekao nakon meča

Floyd Mayweather Jr. i Anthony Joshua
 screenshot/YouTube
Anthony Joshua odmah je nakon pobjede protiv Kubrata Puleva otišao pozdraviti Floyda Mayweathera

Mnogi su se upitali kuda je to Anthony Joshua krenuo, nakon što je nedugo po završetku meča protiv Kubrata Puleva napustio ring. Vrlo brzo se saznalo, budući da je otišao do Floyda Mayweathera, koji se nalazio u publici nedaleko ringa, a na meč je došao u vlastitom aranžmanu. Objasnio je kako cijeni Joshuu te da mu je zbog toga došao pružiti podršku.

Kad je došao do najuspješnijeg boksača svih vremena, Joshua je kratko s njim porazgovarao. Naravno, medije je zanimalo što je to Mayweather rekao Joshui odmah nakon njegove velike pobjede.

"Rekao mi je da je ovo šah, a ne igra dame", otkrio je Joshua, a kasnije je istu izreku ponovio u svom obraćanju fanovima na YouTubeu.

Naravno, onaj tko poznaje pravila obje spomenute igre može lako shvatiti što je to Mayweather imao namjeru poručiti. Šah je strateška igra u kojoj je nekad važno čekanje prave prilike, dok je u igri dame cilj što brže "pojesti" što više protivničkih figura. Ukratko, složili su se da boks nija igra u kojoj je potrebno što brže odraditi posao.

Joshua je u meču protiv Puleva do u potpunosti dokazao. Čak i kad je Puleva skoro završio u trećoj rundi, nije išao srljati nego je strpljivo nastavio graditi svoju igru te je polako uključivao sve više svojih oružja.

Nakon meča njih dvojica su se zajedno družili u svlačionici te je tamo nastalo i nekoliko fotografija.

Linker
25. travanj 2024 14:42