K1 i Boks

Beterbiev potpisao ugovor za meč protiv Gvozdyka, još jedan potpis do spektakla

Oleksandr Gvozdyk vs. Artur Beterbiev
Artur Beterbiev potpisao je ugovor za meč ujedinjenja boksačkih pojaseva poluteške kategorije prema IBF-u i WBC-u. Preostao je još samo potpis Oleksandra Gvozdyka i najveći mogući meč do 79.5 kilograma je potvrđen.

Čini se kako su se napokon krenule pokretati stvari u boksačkoj diviziji s četiri sjajna prvaka. Riječ je o poluteškoj kategoriji u kojoj sad još samo jedna sitnica nedostaje do potvrde međusobnog meča dvojice od spomenute četvorice prvaka. To bi bio potpis ugovora od strane Oleksandra Gvozdyka (17-0, 14 KO), nakon što je Artur Beterbiev (14-0, 14 KO) to isto već napravio.

Sjajni borac iz Dagestana mogao bi napokon dobiti veliki meč kakav već neko vrijeme potražuje i po prvi put od 2016. bi mogao nastupiti dva puta u jednoj kalendarskoj godini. Razlog tako rijetkim nastupima nisu ozljede ili nezainteresiranost ovog boksača nego činjenica da je rijetko tko voljan prihvatiti meč protiv njega. Ove godine borio se u svibnju protiv Radivoja Kalajdžića, a taj je meč lakoćom priveo kraju u petoj rundi. Sve svoje protivnike u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri savladao je nokautom, a iz amaterske nosi dva europska i jedan svjetski naslov. Iz njegove olimpijske karijere pamtimo skandal iz Pekinga 2008. godine, kad su suci dodijelili pobjedu kineskom boksaču, dok je u Londonu 2012., u jednom od najboljih amaterskih mečeva ovog stoljeća poražen od Oleksandra Usyka rezultatom 17-13.

Što se tiče Gvozdyka, ovaj timski kolega Vasyla Lomachneka i Oleksandra Usyka je na svjetski vrh došao prošle godine, pobjedom nad Adonisom Stephensonom. Kanadski šampion je nakon tog meča pao u komu iz koje se probudio, no proces njegovog oporavka još nije niti blizu priveden kraju. Titulu je prvi put uspješno obranio krajem ožujka ove godine. Sad se još čeka samo njegov potpis i ovaj veliki meč je ugovoren te će se održati 18. listopada. Mjesto radnje još uvijek nije definirano. Što se tiče Beterbieva, on je svoj potpis objavio na Twitteru i time je izravno izazvao Ukrajinca da napravi isto.

Linker
15. travanj 2024 14:32