K1 i Boks

Beterbiev se neće morati boriti u Kini!

Ramzan Kadyrov i Artur Beterbiev
 Instagram
Artur Beterbiev neće morati napustiti IBF pojas prvaka poluteške kategorije, niti će ga morati braniti u Kini. Tako se teška situacija oko njegovog meča protiv Menga Fangolga razvila apsolutno najbolje po njega.

Nakon što je promotor propisanog izazivača, Menga Fanlonga, uspio kupiti prava organizacije meča protiv Artura Beterbieva, isti su ga planirali organizirati u Kini. I tu su se pojavili problemi.

Naime, Beterbiev je Musliman iz Dagestana koji odbija nastupiti u najmnogoljudnijoj državi svijeta. Razlog tome je ponašanje države prema Ujgurima, islamskom narodu koji živi u Kini i ima ih oko 11 milijuna. Naime, govori se o tome kako ih je čak jedan milijun odveden u koncentracijske kampove te internacionalne agencije to još uvijek istražuju.

Posljednjih dana pojavila se priča kako će morati prihvatiti taj meč ili napustiti IBF pojas prvaka, budući da je Kinez njihov propisani izazivač. Ipak, na kraju su se stvari odvile najbolje po ruskog neporaženog boksača. Naime, kineska grupacija Rejoy Group nije uspjela isplatiti IBF nakon čega bi meč bio potvrđen za odražavanje u Kini i organizacija se vraća u ruke Top Ranka koji upravlja Arturovom karijerom.

Protivnika neće mijenjati, budući da je na Fenlonga pristao i WBC, druga promocija čiji Beterbiev drži svjetski naslov. Datum meča trebao bi biti 28. ožujka, dok kao glavne opcije za mjesto održavanja kotiraju Moskva i kanadski Quebec.

Linker
19. travanj 2024 00:45