K1 i Boks

Billy Joe Saunders nakon skandaloznog snimka ostao bez boksačke licence

Billy Joe Saunders
 screenshot/Youtube
Nakon novog u nizu brojnih skandala koje posjeduje u svom rezimeu, Billy Joe Saunders ostao je bez boksačke licence na neodređeno vrijeme, čime je ugrožen njegov meč protiv Canela Alvareza, planiran za prvi mogući termin.

Britanska javnost jučer je ostala šokirana nakon što se na internetu pojavila snimka na kojoj WBO svjetski prvak super srednje kategorije, Billy Joe Saunders, objašnjava kako na pravi način udariti ženu dok se nalazite u karanteni. Iako je on kasnije otkrio kako tom snimkom nije mislio ništa ozbiljno, osuda javnosti bila je velika, a sad su se pojavile i konkretne posljedice.

Britanska boksačka komisija odlučila je zbog spomenutih komentara suspendirati Saundersa, odnosno oduzeti mu boksačku licencu sve dok se ne očituje pred njihovim sudom. Najavili su kako bi termin i mjesto održavanja tog obraćanja uskoro trebali biti poznati.

Saunders je za 2. svibnja imao ugovoren meč protiv Canela Alvareza, no trenutka svjetska kriza ga je odgodila, a organizator je najavio kako se radi na osiguravanju prvog mogućeg termina. No, ova trenutna situacija mogla bi Saundersu stvoriti problem, jer se zbog iste situacije teško može pretpostaviti kad će se dogoditi njegovo saslušanje te kakav će biti ishod istog.

Billy Joe Saunders inače je sjajan boksač, neporaženi prvak i jedan od najboljih boksačkih tehničara u cijeloj Velikoj Britaniji. No, njegovi sunarodnjaci su ga puno bolje upoznali preko skandala nego putem njegovih mečeva. Do sada je bio svjetski prvak u dvije različite kategorije, a planirani meč protiv Alvareza svakako mu je najveći u karijeri.

Linker
25. travanj 2024 03:26