K1 i Boks

Bivši svjetski prvak u problemima: Broner za sramotni napad mora platiti čak četiri milijuna dolara!

Adrien Broner
 Atilgan Ozdil / Anadolu Agency via AFP
"Boksačka karijera je od njegovog tijela stvorila oružje koje je koristio za nasilni napad"

Bivši svjetski prvak Adrien Broner odavno je problematičnim ponašanjem izvan ringa narušio svoj ugled, a u posljednje vrijeme ozbiljno je narušeno i stanje na njegovom bankovnom računu.

31-godišnji Amerikanac koji je nekoć osvajao titule u čak četiri različite težinske kategorije suočava se u posljednje vrijeme s ogromnim novčanim kaznama.

Broner je, podsjetimo, prošloga mjeseca u Ohiju završio iza rešetaka jer nije platio odštetu veću od 800.000 dolara, a taj je iznos povezan s incidentom iz 2018. kada je prijavljen za napad na žensku osobu u jednom noćnom klubu.

Slavni boksač pušten je na slobodu nakon nekoliko dana pritvora uz obećanje da će isplatiti navedeni iznos, no tu njegovim problemima nije stigao kraj...

Las Vegas Review Journal javlja da Broner sada mora platiti i ogromnu odštetu od 4 milijuna američkih dolara zbog jednog incidenta iz 2017. godine. Tada je, kako se i ranije pisalo, udario i navodno nokautirao jednog muškarca u Las Vegasu.

"Bronerova boksačka karijera je od njegovog tijela stvorila oružje koje je koristio za nasilni napad. On nije bio ničim izazvan i ozbiljna je prijetnja za društvo", rekla je, prema LVRJ-u, odvjetnica žrtve.

Broner je navodno u više navrata izbjegavao suočavanje s tužbom što je sutkinju Adrianu Escobar dovelo do toga da odobri prijedlog za donošenje presude.

Spomenimo i da je Adrien svoj posljednji meč odradio u siječnju prošle godine kada ga je jednoglasnom odlukom sudaca porazio legendarni Manny Pacquiao.

Linker
25. travanj 2024 07:51