K1 i Boks

BKFC ovoga tjedna s ponudom izlazi pred Tysona, Prideova legenda kandidat za protivnika

Mike Tyson i Rafael Cordeiro
 Screenshot (Facebook, Kings MMA)
Iako su bili jedni od prvih s kojima se povezivalo ime Mikea Tysona i njegovog povratka, Bare Knuckle Fighting Championship još uvijek pred njega nije izašao sa službenom ponudom, no to će se dogoditi ovog tjedna. Predsjednik BKFC-a, David Feldman, za sada nema protivnika kojeg će mu ponuditi, no jedno ime mu je ipak konstantno na pameti.

20 milijuna dolara trebala bi otprilike iznositi cifra koju će BKFC staviti na stol pred Mikea Tysona, s ciljem da ga privole na nastup u njihovom ringu. Najveća svjetska promocija boksa bez rukavica do tog novca može doći, posebno jer su uvjereni da bi ga uspješno putem te akvizicije vratili. No, iako je BKFC bio među prvima s kojima se Tysonom povratak povezivalo, službena ponuda još uvijek nije došla.

"Mislim kako znam što je potrebno da bismo to dogovorili", rekao je Feldman u razgovoru za MMA Fighting, otkrivši kako u dosadašnjim kontaktima s Tysonom nije bilo uspjeha.

"Prvo želim vidjeti je li to uopće moguće odraditi, a nakon toga ćemo pričati o mogući protivnicima. Do sada nismo bili uspješni u razgovorima s Mikeom, no mislim kako ta vrata nisu zatvorena. Iako je on odmah rekao ne na takvu ideju, vjerujem da ga možemo privoljeti."

Shannon Briggs već je ranije izjavio kako je već potpisao ugovor kojim pristaje na borbu s Tysonom, no čini se kako to nije istina. Feldman je s jednim imenom koje mu je na umu ipak izašao u javnost.

"Mislim da bi dobar protivnik za njega bio Wanderlei Silva, netko takvog statusa i reputacije. Koliko god Silva bio star, on je i dalje opasan. Nešto poput toga je borba kakvu bismo željeli, no uistinu nemam ništa na umu", dodao je.

Ipak, teško je zaključiti kolike su šanse da Tyson uđe u ring bez rukavica u kakvima se proslavio. Osim toga, kad su gole šake u pitanju, teško da išta može biti ekshibicija, a upravo to je ono što je "Iron Mike" naveo da ga jedino zanima. No, tko zna, možda Feldman ima asa u rukavu na koji Tyson, kad ga službeno vidi na papiru, neće moći ostati ravnodušan.

Linker
20. travanj 2024 09:25