K1 i Boks

Brat Claresse Shields priznao krivnju za napad na trenera Ivane Habazin, prijeti mu pomalo neočekivana kazna!

Ivana Habazin
 screenshot/Twitter
Ovih dana odvija se suđenje Artisu Macku, bratu boksačke prvakinje Claresse Shields, za fizički napad na Jamesa Alija Bashira, bivšeg trenera Ivane Habazin. On je priznao krivnju te se očekuje kako bi uskoro moglo doći do nagodbe.

28-godišnjem Macku, koji iza sebe već ima povijest boravka u zatvoru te se u trenutku incidenta nalazio na uvjetnom dopustu, sudi se za težak fizički napad, za što je u pravilu moguće dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od deset godina. Kako se ovdje radi o bivšem višestrukom osuđeniku, očekivalo se da bi se mogao naći u velikim problemima.

No, na kraju će se sve riješiti nagodbom. Naime, Mack je danas priznao krivnju, no u vrlo zanimljivim okolnostima. On je priznao kako je 4. listopada prošle godine napao i udario Bashira, ali je prilikom svog svjedočenja rekao kako je od strane Bashira čuo rasističke uvrede. Ovdje treba svakako navesti kako su Bashir i Claressina sestra, koju je vrijeđao, oboje Afroamerikanci, odnosno osobe tamne boje puti. To je ponovio nekoliko puta, dodavši da je u više navrata čuo riječ "nigger" te da se uplašio za sigurnost svoje sestre. Također vrijedi nakon ovoga navesti da se napad dogodio otprilike pet minuta nakon što se situacija naoko smirila.

"Ovo možemo smatrati pobjedom. Mr. Mack se susreo s uvredama te vrlo emotivnim i provokativnim izražavanjem. Bio je zabrinut za sigurnost svoje sestre. Riječi koje je čuo su bile izuzetno ofenzivne te se on odlučio zaštititi svoju sestru", rekao je nakon saslušanja Mackov odvjetnik Frank Manley . Iz komentara čitatelja američkih portala možemo saznati kako je u pitanju jedan od najskupljih odvjetnika u Michiganu.

Mack, koji je zbog prekršenja uvjetne kazne ponovno u zatvoru, trebao bi svoju kaznu saznati 10. ožujka. Prijeti mu zatvorska kazna u trajanju do godinu dana i do 1000 dolara novčane kazne. To je u svakom slučaju puno blaže od svega što se u početku očekivalo.

68-godišnji Bashir je nakon udarca ostao bez svijeti te je udario glavom u pod. Doživio je teški potres mozga te je natukao čeljust ostavši tim putem bez zuba. Sve od tada je na oporavku te ga čeka još jedna operacija.

Linker
18. travanj 2024 10:56