K1 i Boks

Brojke pokazuju koliko je Fury bio dominantan: Wilder pogodio tek 34 udarca

 Al Bello/Getty Images/AFP
Britanski boksač Tyson Fury (30-0-1, 21 KOs) je noćas u Las Vegasu postao svjetski WBC prvak u teškoj kategoriji. U 7. rundi velikog revanša protiv Dentayja Wildera (42-1-1, 41 KOs) je osigurao prekid i tako ušao u povijesti kao prvi boksač koji je slavio protiv "Brončanog bombardera".

"Kralj Cigana" ovaj put očito nije htio ništa prepustiti slučaju podučen primjerom iz 2018. kada je većina smatrala da je bio bolji i u prvom meču i da je trebao pobijediti. Zato je ovaj put bio mnogo odlučniji i hrabriji. Išao je prema naprijed, stiskao je Amerikanaca, dva puta ga je uspio poslati na pod prije konačne sedme u runde u kojoj je Wilderov kut bacio ručnik.

Koliko je novi WBC prvak bio dominantan, pokazuju sirove brojke. U sedam odboksanih rundi Fury je stvorio prednost u udarcima od 82-34. Nadalje, "Kralj Cigana" je pogodio 58 snažnih udaraca, što je više (38) nego u svih 12 rundi prvog meča koji se održao 2018. godine u Los Angelesu.

Wilderova statistika nakon 7 rundi je naprosto poražavajuća. Ukupno je bivši šampion pogodio 34 puta, od toga tek 18 udaraca koji se mogu okarakterizirati kao značajni.

Ukupnu statistiku poznatog "CompuBoxa" možete pronaći u nastavku. Ovo je bila 30. Furyjeva pobjeda u karijeri i 21. prekid. Wilder je ubilježio prvi poraz nakon 42 pobjede.

Linker
26. travanj 2024 19:45