K1 i Boks

Brončani olimpijac pred okršaj s Čalićem: 'Planiram biti impresivan!'

Joshua Buatsi
 YURI CORTEZ / AF
Joshua Buatsi na meč protiv Marka Čalića gleda kao na još jedan zanimljiv ispit na putu prema vrhu

Osvajač brončane medalje s Olimpijskih igara u Rio De Janeiru, Joshua Buatsi, veliki je britanski boksački potencijal. Svoj idući meč ugovorio je za 4. listopada, kad će predvoditi priredbu Matchroom Boxinga, a s druge strane stajat će mu Marko Čalić. 27-godišnji Buatsi, koji je slavio u svih 12 dosadašnjih mečeva, sretan je zbog prilike vratiti se u ring i to po prvi put ove godine. Boksač koji se na Boxrec ljestvici poluteške kategorije nalazi na 12. mjestu, potvrdio je zadovoljstvo dogovaranjem ovog nastupa.

"Uzbuđen sam što sam ugovorio meč. Nisam boksao preko godinu dana i sjajno je što je napokon ponovno došlo vrijeme za to. Veselim se cijelom procesu koji je ispred mene. Dolasku na mjesto održavanja, zagrijavanju i nastupu pod svjetlom reflektora. Nije se bilo lako pripremati dok čekaš datum meča. To mi se dogodilo prvi put otkako sam profesionalac. Zanimljivo razdoblje, no morao sam se prilagoditi", rekao je Buatsi u razgovoru za Boxing Scene portal.

Svog protivnika zna već od prije, a za meč će ga dodatno proučiti i pripremiti se. Na britanskom boksaču je pritisak, budući da će svi očekivati da preko Čalića nastavi svoj niz. Istina je kako je hrvatskom boksaču on uvjerljivo najteži protivnik do sada, no nije lako niti među Buatsijevim protivnicima pronaći nekoga za koga sa sigurnošću možemo potvrditi kako je bolji od neporaženog hrvatskog poluteškaša.

"Marko Čalić je dobar protivnik koji će sigurno doći s namjerom da me pobijedi. Vrlo je iskusan na amaterskoj sceni i u sportu je već godinama duže nego ja. Kao i uvijek, ja planiram impresionirati svojom izvedbom. Pobjeda mi predstavlja sve. Ove godine želim dva meča, a sve počinje ovim protiv Čalića", kratko je rekao nešto o Čaliću te kakav meč očekuje.

Buatsi je velika britanska nada i očekuje se kako će iduće godine biti kandidat za napad na jedan od pojaseva poluteške kategorije. Dva se trenutno nalaza kod Artura Beterbieva, jedan je kod Dmitrija Bivola, dok je WBC pojas trenutno bez svog vlasnika, nakon što je Canelo Alvarez potvrdio kako istog nema namjeru braniti.

Linker
17. travanj 2024 07:44