K1 i Boks

Canelo Alvarez putuje u Japan na borbu s olimpijskim pobjednikom!?

Canelo Alvarez
 Osvaldo Aguilar / Mexsport/ AFP
Sve su glasnije priče o idućem protivniku Canela Alvareza (53-1-2), a prema nekoliko izvora na koje se poziva i ugledni Forbes, meksičkog nokautera čeka Ryota Murata (16-2).

Prema dostupnim informacijama, ovaj meč bi se trebao održati 24. svibnja u japanskoj Saitama Super Areni. Zasad nema službene potvrde o borbi kao i informacije o kategoriji u kojoj bi se njih dvojica trebali obračunati. No, nekoliko medija nagađa da bi se trebalo raditi o supersrednjoj ili srednjoj u kojoj 34-godišnji Japanac drži 'Regular', a Canelo 'Super' WBA pojas.

Murata možda nije protivnik kojeg su fanovi priželjkivali te je ovaj izbor mnoge iznenadio, ali treba naglasiti da se radi o zlatnom s Olimpijskih igra u Londonu (2012.) te srebrnom sa Svjetskog prvenstva u Bakuu (2011.).

Japanski profesionalac trenutno je na omjeru od 16 pobjeda i dva poraza. Ima dva trijumfa u nizu, od kojih posljednji stiže iz prosinca kada je nokautirao Stevena Butlera. Prije toga je također tehničkim nokautom zaustavio Roberta Branta kojem se tako usput osvetio za svoj posljednji poraz te ujedno vratio izgubljenu titulu.

Canela pak u akciji nismo gledali od studenog kada je brutalno nokautirao Sergeya Kovaleva i tako svojoj kolekciji pridodao WBO pojas iz poluteške. Upravo je zbog tog Alvarezovog prelaska u višu kategoriju danas upitno u kojoj će se održati njegov idući meč. Naime, po pojedinim informacijama, on se trenutno ne može ili ne želi spuštati sve do srednje koja bi bila logičniji izbor od, recimo,supersrednje koja trenutno glasi kao druga opcija.

Čeka se službena potvrda...

Linker
19. travanj 2024 00:48