K1 i Boks

Chisora najavio MMA nastup u Bellatoru

Derek Chisora
 LUKAS SCHULZE/ DPA / AFP
Jedna vrlo zanimljiva informacija vezana uz MMA dolazi iz svijeta profesionalnog boksa. Izuzetno popularni britanski teškaš, Dereck Chisora, najavio je svoj nastup u Bellatorovom kavezu i to već idućeg mjeseca.

Meč Derecka Chisore i Oleksandra Usyka samo je jedan u nizu velikih boks mečeva koji su slijedom pandemije otkazani te se trenutno čeka njihovo novo ugovaranje, odnosno novi datum i lokacija. Onaj prvobitno planirani bio je 23. svibanj u londonskoj O2 Areni, koja bi trebala ostati mjestom održavanja. No, o terminu još nema nikakvih informacija pa je Chisora odlučio istražiti druge opcije.

"Ako se uskoro ne pojavi datum za meč protiv Usyka, odradit ću borbu u Bellatoru dok ga čekam. Ući ću u kavez, trenutno pregovaramo s njima za borbu koja će se u srpnju održati u Ujedinjenom Kraljevstvu", iznio je vrlo zanimljiv plan u razgovoru za ESPN, a Bellatoru bi tako nešto sigurno bilo vrhunski posao, kojim bi prema svom kavezu odveli veliki broj boksačkih fanova.

Chisora smatra kako je spreman na tako nešto, budući da već duže vremena redovno trenira s jednim od najpoznatijih MMA timova u Engleskoj, iz kojeg je izašao veliki broj poznatih britanskih borilačkih zvijezda.

"Treniram MMA dvije i pol godine u London Shootfightersima s Alexom Demetriadesom. I siguran sam da mogu odraditi MMA dok se pripremam za Usyka. Odnosno, mogu odraditi oboje u isto vrijeme", najavio je.

Bellator za sada još uvijek službeno nije najavio svoje prve priredbe nakon povratka na scenu, iako su rekli da bi srpanj trebao biti mjesec u kojem će se to dogoditi. No, spomena drugih lokacija osim Paramountovog studija nije bilo pa je ovo s europskom priredbom svakako ugodno iznenađenje. Još ako 36-godišnji "Del Boy" uistinu tamo nastupi, spektakl bi dobio jednu sasvim novu dimenziju.

Linker
24. travanj 2024 07:56