K1 i Boks

Claressa Shields najavila nokaut protiv Ivane Habazin: 'Ne sviđaš mi se, premekana si, pregazit ću te!'

Claressa Shields
 Claressa Shields/Instagram
Samo je pet dana ostalo do velikog meča najbolje hrvatske boksačice Ivane Habazin i prvakinje Claresse Shields za WBC i WBO pojaseve.

U posljednje vrijeme Shields je u medijima češće zbog najavljenog prelaska u MMA zbog borbe s UFC-ovom prvakinjom Amandom Nunes, pa je meč s Habazin pao u drugi plan. No, Shields se u posljednjem intervjuu opširnije osvrnula i na svoju boksačku karijeru.

"Uzbuđena sam zbog meča. Spremna sam početi 2020. nokautom. Prošle godine sam ozlijedila koljeno, borba je bila odgođena zbog incidenta na vaganju, ali sada smo u 2020., predvodimo prvu priredbu na Showtimeu ove godine, spremna sam početi godinu velikim praskom", rekla je Shields.

Amerikanka, koja već ima dva olimpijska zlata, ima priliku u desetom profesionalnom meču srušiti rekord Vasila Lomačenka kao boksača koji je najbrže došao do tri titule u tri različite divizije.

"To pokazuje da i žene mogu postići što i muškarci, čak i više. Lomačenko drži rekord s tri titule u 12 mečeva, meni će to uspjeti u 10 borbi, a još sam uz to i neporažena, i imam dva olimpijska zlata kao i on. Pišemo povijest, bit ću na toj vječnoj listi iznad Lomačenka, shvatit će ovaj naš sport ozbiljnije. Nisu sve žene hrabre poput mene, ali ima djevojaka koje dolaze i ne plaše se izazova", poručuje Shields i dodaje: "Veselim se ispisivanju povijesti i sljedećoj borbi jer je ovo predugo bio moj sljedeći meč".

Shields tvrdi da cijeni Habazin i njene rezultate, iako je u ranijim javnim istupima bila oštra prema hrvatskoj boksačici.

"Ona je samo još jedna protivnica, nije ništa posebno. Možda se izborila kroz ranking za ovu priliku, ali naše vještine se ne mogu usporediti. Pregazit ću ju. Žao mi je, ali premekana je. Ne poštujem tu djevojku, premekana je. Jedino što mogu pohvaliti je njena brzina ruku, ali ne miče glavu. Moje vještine su jednostavno iznad svih u ženskom boksu", uvjerena je Shields.

U listopadu je njihova prva borba otkazana nakon incidenta u kojem je stradao Ivanin trener, a zbog napada je priveden brat američke boksačice.

"Ne poštujem ju zbog načina na koji se ponijela nakon incidenta. Počela je glumiti žrtvu, nazivala me nasilnikom, kao da sam ja imala išta s napadom. Nije se ponijela sportski, ne razumije da smo obje naporno radile za taj meč. Incident nije utjecao samo na nju. Rekla je da sam gangster, a nikada nisam bila u zatvoru. Zato mi se nije svidjela kao osoba, a kada mi se netko ne sviđa, još ih jače želim razbiti", kaže Shields i dodaje da se teško nosila s posljedicama incidenta.

"Zamalo me dovelo do depresije. Putovala sam, išla u crkvu, izbjegavala internet i trolove. Nisam ništa zaradila od meča, odgoda me unazadila još nekoliko mjeseci nakon ozljede koljena. Prošle godine sam se borila samo jednom i život mi je na čekanju već šest mjeseci. Nisam mogla vjerovati da se takvo sr**e dogodilo. Ne znam jesam li mogla ikako to spriječiti", rekla je Shields.

"Drago mi je da je Ivana dobila novog trenera. Doći će na meč vrlo emocionalna, ali bolje joj je da bude u najboljem izdanju protiv mene. Spremna sam na sve što planira, sigurno ću ju završiti prije šeste runde. Ne shvaćam stvari osobno, ali govorila je da smo ja i moja obitelj nasilnici, počela je s trash-talkom, njen trener mi je vrijeđao sestre, vrijeđali su mi majku, oca, rodbinu, sve koji su me došli podržati, a mene naziva nasilnikom? Njen trener je bio nasilnik, trebalo ga je ukloniti i ne bi došlo do incidenta", kaže Shields i dodaje:

"Koristila sam dugo svoju ljutnju kao gorivo na putu do titula. Sada sam ljuta zbog nepoštovanja i laži, razbit ću ju puno jače nego Christinu Hammer".

Shields je u svom posljednjem meču prošle godine pobijedila dotad neporaženu Hammer jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
23. travanj 2024 15:44